Generalka za Rusiju protiv Brazila na Stamford Bridgeu ili Anfieldu!


Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će krajem svibnja ili početkom lipnja iduće godine prijateljsku utakmicu protiv peterostrukih svjetskih prvaka Brazilaca! Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza dogovorili su uvjete odigravanja susreta, predstoji samo utanačiti datum i mjesto odigravanja. Pritom je izvjesno da će se utakmica odigrati na engleskom tlu, u ovom je trenutku upitno jedino hoće li ista biti organizirana u Londonu na stadionu Chelseaja, Stamford Bridgeu, ili na slavnom Liverpoolovom Anfieldu. U istom razdoblju u planu je odigravanje i prijateljske utakmice s jednom afričkom reprezentacijom.

Neymar i društvo će, dakle, testirati "kockaste" neposredno pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u četvrtom međusobnom susretu ovih dviju reprezentacija. Onaj posljednji dogodio se na otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu, 12. lipnja 2014. godine "kockasti" su poraženi (1:3) u utakmici koju su obilježile sudačke pogreške Yuichija Nishimure na štetu hrvatske momčadi. Prije toga, Hrvatska je minimalno poražena od Brazila (0:1) u prvom kolu skupine na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj u susretu odigranom 13. lipnja na olimpijskom stadionu u Berlinu.

Godinu dana ranije, 17. kolovoza 2005., Brazil je gostovao u Hrvatskoj kao aktualni svjetski prvak protiv hrvatske reprezentacije koju je vodio Zlatko Kranjčar. Susret je na splitskom Poljudu okončan bez pobjednika (1:1), a odigran u okviru HNS-ove kampanje za dobivanje domaćinstva Europskoga prvenstva 2012. za koje se Hrvatska kandidirala zajedno s Mađarskom. (M. CVIJANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter