"Gelosia" Matea Pilata nagrađena za najbolji aranžman

Mateo Pilat
Mateo Pilat

Mateo Pilat mladi pjevač iz Karojbe, protekle je subote uspješno debitirao na Splitskom festivalu s pjesmom "Gelosia" koja je dobila nagradu za najbolji aranžman. Tekst i glazbu za "Gelosiu" napisale su Ines Prajo i Arijana Kunštek, a nagrađeni je aranžman napravio Dejan Orešković.

"Iskreno nisam očekivao nikakvu nagradu, budući da sam debitant i da mi je ovo prvi nastup na Splitu, na našem doista velikom festivalu", kaže Mateo. Zadovoljan je, jer je to, kaže, i priznanje da njegova glazba ide u dobrom smjeru, ali i zato što je struka prepoznala kvalitetu glazbe koju izvodi. "Nadam se da ću opravdati ovu nagradu i da ću dogodine ponovo doći na Split", dodaje naš mladi izvođač.

Budući da mu je ovo prvi pravi i veliki festival očekivanja su bila svakojaka. Mateo kaže kako je oduševljen ljudima, splitskom publikom koja je naklonjena mladima i jako lijepo reagirala na svaku pjesmu i izvođača. "Lijepo je iskustvo stati na Prokurative, pred tu masu ljudi. Lijepo je upoznati kolege i glazbene uzore iz mladih dana, zatim upoznati i nove ljude koji ti prilaze, daju koji savjet, kritiku ili pohvalu. Sve u svemu jedno lijepo i vrijedno iskustvo", kaže Mateo.

Na kraju nam je otkrio kako u studiju već radi na novoj pjesmi koja bi trebala izaći krajem ljeta ili početkom jeseni. Očekujući kako će objavljujući singl po singl - doći i do albuma. Na pitanje ima li informacija kako je prihvaćena "Gelosia"?, odgovara: "Razgovarao sam s glazbenim urednicima na nekoliko hrvatskih radio stanica koji su mi rekli kako se moja pjesma dosta vrti i kako je među izvođenjima s kompilacije Splitskog festivala. To mi je veliko zadovoljstvo, ali i informacija da me prihvatila publika mnogih radijskih postaja iz raznih krajeva Hrvatske". (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter