GeDoRe sve bolje!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od inauguracijskog nastupa u podzemlju Rojca preko P-14 i predgrupe Bajagi sve do odlicnog koncerta u maloj dvorani kluba Uljanika pulski ženski bend GeDoRe u drugoj godini djelovanja na dobrom je putu da od primarno zabavnog lucidnog i kreativnog sastava pet hrabrih djevojaka postane pravi profesionalni autorski sastav. One su Rea Korani, sestre Anika i Una Miletic, Marija Kolarovic te Jasmina Matoševic, a nedostajala je Maja Budimir.

Uvježbanost, a onda i dojmljivost, sve uvjerljivije vokalne harmonije, dobar odabir matrica, opuštenost, vedrina, sve to uz odlicno osmišljen outfit, toliko dobar da se jedna Puljanka, zbog tog šarenila u kojoj je svaka clanica benda posebna, a opet razlicita, poželjela odjenuti u njihovom stilu. Taj je outfit zbog dva seta i jedne desetominutne pauze doživio dva podjednako zanimljiva lica. I sve uz, nije nebitno, besplatan ulaz.

No, vratimo se na glazbu. Odlicne matrice i sugestivno petoglasje kao da, uz jedinu sviracicu Reu Korani na sintesajzeru, traži još jedan ili dva ritmicka instrumenta, recimo bas ili bubanj. Ili oboje. Što njima nece, uvjereni smo, biti nikakav problem. To, naime, nije pitanje vještine nego lako dohvatljivog, a snažnog energetskog zvuka. Koji, pak, tjera na nove opuštene kreacije. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter