GeDoRe ili sound je šik kad je chick

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako je s chick litom žena pocela i stvarati ženski žanr, a prestala ga tek konzumirati, chick sound mogao bi biti taj korak dalje koji ni Puljanke nisu propustile uciniti. Okupljene pod spontanim i jednostavnim, a dovoljno višeznacnim nazivom, GeDoRe, jedini iskljucivo ženski sastav koji se u posljednje vrijeme pojavio na lokalnoj sceni, sinoc su oduševile prepun P14.

Seks i grad na pulski nacin, nastupaju tocno toliko da budeš zadovoljan, a istovremeno želiš još. Šest ih je, a one su Marija Kolarovic, Rea Korani, Elizabeta Skokovic, Una Miletic, Maja Budimir i Anika Miletic. Multiinstrumentalistice na matricama, vokalno besprijekorne uživo.

Na sceni u stilu disko minimalizma, tek s mikrofonima, sintesajzerom i kuglom, one to rade dobro, a pritom uživaju. Potonje im je pak, ispred odlicne tehnicke strane izvedbe, glavni adut. A o tome publika nije dvojila. Sinoc su proslavile svoj prvi rodendan, ali i zabilježile prvi javni nastup, izuzme li se onaj internog karaktera održan ljetos u pulskoj tvrdavi Casoni Vecchi.

Ako je suditi po prvom ovogodišnjem koncertu, predstojeca koncertna godina u Puli mogla bi biti pravo, originalno iznenadenje. Nisu ništa od onoga što je najava uz vec izlizane "diskotrešpunkrock" kategorije ženskog benda možda dala naslutiti. U P14 nije bilo ni "p" od pretencioznosti, a odabir ambijenta za prvi koncert pokazao se kao pun pogodak. Vecer je protjecala kao i inace, uz savršen soundtrack, a bez izvodac-publika odmaka.

Do kraja su svi vec pjevušili zarazne, pamtljive melodije koje su GeDoRe servirale i do nekoliko puta te veceri. Jer kratak staž cini kratak set. A u njemu je bilo mjesta i za njihove verzije "Djevojke sa sela" kao i pjesme "Neka cijeli ovaj svijet". Ipak, najviše su oduševile vlastitim, autorskim pjesmama. "Lijekovi", "Reklame" i "Poke me, baby" iste su veceri postale definitivni hitovi, idealni za pocetak godine.

Ženski zvuk kao simbol njene svakodnevice, glazbene ljestvice i mehanicarskog alata. Iz svoje, ženske perspektive, parodiraju i facebook generaciju i marketing… Od industriala do Lize Minnelli, šesterostruki spoj godina, stilova i preferencija dobitna je kombinacija.

"This is not me, this is my Schauma" ponavljalo se u ritmu. Reagirali su svi, jer one su bend i za pivo i martini, odnosno za one koji nakon što odlože gedore mogu popiti martini, možda i pivo - i obrnuto.


Podijeli: Facebook Twiter