Gecaj zgranuta kriminalnom prošlošcu supruga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dopunama nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine dr. Valtera Stemberge, ispitivanjem psihijatrijskog vještaka iz Psihijatrijske bolnice Vrapce dr. Miroslava Gorete te ocitovanjem psihijatrice dr. Mirjane Radoševic Bobic na pulskom Županijskom sudu u petak je privedeno kraju sudenje Valentini Gecaj (34) iz Kaštelira zbog ubojstva supruga Samija Gecaja (45) krajem listopada 2009. u kuci u Kašteliru.

Nakon njihova ispitivanja zamjenica županijske državne odvjetnice Mirjana Zenzerovic zatražila je da se rasprava odgodi i najavila mogucnost izmjene optužnice. Optuženu Gecaj pred vijecem suca Zdravka Garica od optužbi za ubojstvo supruga brani odvjetnik Predrag Jošanovic, koji se protivio odgodi, ali je u konacnici nastavak sudenja zakazan za ponedjeljak ujutro.

Sudac Garic procitao je dopise Centra za socijalnu skrb u Porecu, kao i presude poreckog Prekršajnog suda, na kojemu je Sami Gecaj više puta kažnjavan zbog narušavanja javnog reda i mira te nasilnih ispada u alkoholiziranom stanju.

Ti su podaci prilicno zacudili okrivljenu Gecaj, ali i njezinu sestru i oca koji su bili na rocištu jer su ocito svi oni prvi put za to doznali tek na ovom sudenju. (M. KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter