Gdje su nestali svi ti investitori?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ladonja traži novo raspisivanje medunarodnog natjecaja za projekt "Brijuni rivijera" jer smatra da je nedavno okoncani natjecaj pokazao nezainteresiranost investitora za jednu od najvažnijih greenfield investicija u hrvatski turizam, porucio je na konferenciji za novinare u Puli županijski vijecnik Ladonje Ivo Uccio Miletic.

Miletic je istaknuo da je loše što je pristigla samo jedna jedina ponuda i to Danka Koncara (cinjenica je, medutim, da su pristigle tri, od kojih jedna na krivu adresu, a druga nepotpuna - op.a.). Miletic kaže da je Koncar ozbiljan investitor, ali da je dosadašnja praksa pokazala da nijedan projekt u Istri koji je dosad kupio nije realizirao.

- I prije potpisivanja ugovora o "Brijuni rivieri" oko raspisivanja natjecaja izmedu celnika IDS-a i župana Ivana Jakovcica i predsjednice HDZ-a i bivše premijerke Jadranke Kosor upozoravali smo što ce se dogoditi. To je bilo cisto politikantstvo koje je koristilo u predizborne svrhe te promidžbi HDZ-a na državnoj i IDS-a na regionalnoj razini. Upozoravali smo na to da smo potpuno nespremni i da se ishitreno ide u raspisivanje medunarodnog natjecaja u potrazi za investitorima bez da se jasno znaju uvjeti, kaže Milietic navodeci da je projekt od prevelike važnosti za hrvatski i istarski turizam da bi ga se koristilo samo u promidžbene svrhe pojedinih politicara.

- Pitamo se gdje su svi oni investitori o kojima je župan Jakovcic govorio nakon svoje desetodnevne turneje po Americi kada se trošio novac poreznih obveznika, a nitko za to ne snosi odgovornost. Danas je svima jasno da je to bila još jedna bajka iz izmišljenih prica Ivana Jakovcica, kao što je to bilo i najavljivanje gradnje muzeja Guggenheim ili projekta "Las Vegas". Ocito je da nismo uspjeli potaknuti interes ozbiljnih investitora iz svijeta i cisto sumnjamo da je razlog nezainteresiranost investitora ili neinteresantna lokacija, smatra on. Zato novoj Vladi porucuje da dobro razmisli što ce dalje odluciti.

- Svima nam je u interesu da se za tako važan projekt prikupi cim više ponuda i da se javi što veci broj investitora kako bi se moglo izabrati najbolje rješenje. Stoga predlažemo novo raspisivanje natjecaja i da se prije toga napravi analiza zašto se nije javilo više investitora, zakljucuje Miletic. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter