Gdje Puljanima nestaju domaći igrači?

IZNIMKA KOJA POTVRĐUJE PRAVILO - Kenan Hadžić (D. KRAJAČ/CROPIX)
IZNIMKA KOJA POTVRĐUJE PRAVILO - Kenan Hadžić (D. KRAJAČ/CROPIX)

Omladinski pogon Istre 1961 posljednjih je godina doista ''vruća'' tema. Uz pregršt problema koji trenutno muče klupske čelnike, sumiranje ostvarenog u 2015. navodi na (i dalje) nepovoljnu situaciju u tom, izrazito bitnom segmentu rada jednog sportskog kolektiva. Nakon polovice sezone u kojoj se u ligama mladeži izdvajaju pionirsko-kadetska, te zasebna juniorska liga, nijedna od tri kategorije ''zeleno-žutih'' omladinaca ne nalazi se u zavidnoj poziciji. Pioniri su u konkurenciji 16 momčadi na pretposljednjem mjestu sa svega osam bodova u 15 utakmica, a s četiri boda više kadeti drže trinaesto mjesto te im u zbirnom poretku prijeti ispadanje iz lige. Juniori su također pretposljednji, u Ligi 12 odigrali su jedanaest utakmica i osvojili osam bodova, te će i njih na proljeće susprezati rezultatski imperativ. Kao da nije dovoljno što već godinama izostaje onaj temeljni rezultat, a to su domaći igrački kadrovi.

Drago Mamić, voditelj omladinske škole Istre 1961, četiri mjeseca po dolasku na novu funkciju svjestan je stagnacije stanja, pa iznova naglašava.

– Podigli smo trenažni proces u kvantiteti, ali ne i u kvaliteti. Ne mogu reći da sam zadovoljan taktičkom pripremom, porazna je statistika odrađenih treninga tehničko-taktičke prirode – kaže Mamić i kao prvi razlog navodi uvjete za rad. – Izgleda kao alibi, ali mi imamo program koji nismo u mogućnosti provesti. Često se nasmijem usporedbom koja je točna, mislite li da bi Novak Đoković bio najbolji tenisač svijeta da je kao dječak trenirao stolni tenis? Ograničenost terena i termina problem je kod kojeg smo nemoćni, apeliram tu i na strukture Grada. Primit ćemo svaku kritiku, ali dosad se većina posla zbog loših uvjeta svodi na improvizaciju. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter