Gdje je nestao pulski SDP?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatrag gotovo dvije godine pulski SDP nije održao ni jednu konferenciju za novinare. Prema arhivama Glasa Istre, tijekom tog perioda oglasili su se tek nekoliko puta, tocnije u lipnju ove godine, kada su s IDS-om pretresli posljednje dvije godine njihovog mandata, zatim u ožujku, kada su na pulskoj tržnici obilježili Medunarodni dan žena. Tom je prilikom SDP-ovce posjetila njihova kolegica i saborska zastupnica Milanka Opacic. Prošla godina bila je još siromašnija istupima u javnost.

Predsjednik pulskog SDP-a Denis Martincic oglasio se samo jedanput, i to kada je dao pojašnjenje o razlozima propasti izborne konvencije u svibnju. Upitali smo stoga Martincica koji je razlog neaktivnosti, pogotovo u vrijeme priprema za predstojece parlamentarne izbore.

- Pitanje je što netko smatra aktivnostima. Je li to pojavljivanje u medijima ili na konferencijama za novinare? Smatram da pulski SDP kvalitetno radi u Gradskom vijecu, što je na koncu najvažnije za gradane koji su nam povjerili mandat, rekao nam je Martincic.Napomenuo je da su itekako aktivni te da upravo pocinju s predizbornim aktivnostima i najavio izvještajnu konvenciju pulskog SDP-a koja ce se održati u cetvrtak 13. listopada.

Odgovarajuci na pitanje o mogucim kadrovskim promjenama unutar pulske organizacije SDP-a, Martincic kaže da, prema njegovom mišljenju, promjena nece biti. Veli da pulski SDP trenutno ima oko 200 clanova.

Radom pulske podružnice stranke zadovoljan je i predsjednik županijskog SDP-a Dino Kozlevac, koji kaže da su kao stranka itekako aktivni, odnosno da se gotovo svakodnevno diljem Istre održavaju konvencije.

- Konvencije se medijski prate kako se prate, no to ne znaci da nismo aktivni. Takoder, aktivne su sve stranacke organizacije i odradene su sve pripreme za predstojecu kampanju i predstavljanje "Plana 21", rekao je Kozlevac i dodao da je zadovoljan onim što se dogada unutar SDP-a. Kazao je da u Istri imaju 1.400 clanova te da im se ljudi svakodnevno javljaju i žele clanstvo u SDP-u. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter