Gazda Žika iza rešetaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državljaninu Švicarske s trajnim boravkom u Labincima, 62-godišnjem Živoslavu Žiki Andelicu koji je osumnjicen za podvodenje dviju hrvatskih državljanki u njegovog swingerskom klubu Casa Swizzera u Labincima, istražni je sudac odredio 30 dana pritvora.

Prihvacajuci istražni zahtjev državnog odvjetništva o provodenju istrage zbog podvodenja 36-godišnjakinje i 37-godišnjakinje istražni sudac mu je pritvor odredio zbog opasnosti od bijega te opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke.

Andelic je uhicen u utorak ujutro zbog sumnje da je tijekom i izvan radnog vremena u svom klubu podvodio ženske osobe koje tek povremeno borave na podrucju Istre. Istoga dana oko 14 sati bio je prepracen u istražni centar gdje mu je odredeno 48-satno zadržavanje, rok u kojem je državno odvjetništvo sudu dostavilo zahtjev za provodenje istrage u sklopu kojeg i prijedlog za pritvaranje.

Dvije ženske osobe koje su zbog odavanja prostituciji od policije zaradile optužne prijedloge medutim još nisu procesuirane na nadležnom Prekršajnom sudu u Porecu. Za odavanje prostituciji Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira predvidio je novcanu kaznu izmedu 180 i 750 kuna ili pak do 30 dana zatvora.


Podijeli: Facebook Twiter