Gazbena šetnja stoljecima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljubiteljima klasicne glazbe bio je namijenjen odlican koncert koji je u umaškoj župnoj crkvi priredio gudacki kvartet Roma Classica. Luigi Bossoni (violoncelo), Umberto Vassallo (viola), Santi Interdonato (prva violina) i Plamena Yancheva Krumova (druga violina) ujedno su i clanovi istoimenog Komornog orkestra, osnovanog u Rimu 1989. godine, a kvartet su formirali vodeni potrebom interpretiranja repertoara koji nije jednostavno izvesti s vecim sastavom.

Cetvero je izvrsnih glazbenika dosad održalo brojne koncerte u Italiji i drugim zemljama, nastupalo na poziv glazbenih društava na nizu festivala, smotri, koncertnih sezona i dobrotvornih manifestacija, predstavljajuci se s klasicnim repertoarom i zasluživši velike pohvale publike i kriticara.

Svojim programom «Alfa i Omega» kvartet ponovno istražuje sve glazbene tipologije koje je danas moguce izvesti. Radi se o glazbenoj šetnji kroz stoljeca i glazbene stilove, koja seže sve do filmske glazbe kao neosporivog oblika suvremene umjetnosti. Svoje umijece i uspješnost takvih nastojanja prezentirali su Umažanima i njihovim gostima, izvodeci djela Vivaldija, Boccherinija, Donizettija i Mozarta, a veceras ce ih imati prigodu cuti i rovinjska publika.


Podijeli: Facebook Twiter