Gaza: U zračnom napadu poginulo 15 ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petnaest Palestinaca je ubijeno u izraelskom zračnom napadu na Gazu u subotu navečer, čime je broj poginulih tijekom dana narastao na 45, objavili u palestinski izvori.

- Najmanje 15 Palestinaca ubijeno je u izraelskom zračnom napadu na četvrt Tufah u Gazi, usmjeren na jednu kuću i jednu džamiju, rekao je glasnogovornik spasilačkih službi.

Izraelska vojska je objavila u subotu navečer da će tražiti od stanovnika na sjeveru Pojasa Gaze da evakuiraju kuće prije novih napada.

- Vojska će uputiti poruku stanovnicima sjevera Gaze i tražiti da napuste domove zbog vlastite sigurnosti i opasnosti ostanka u blizini Hamasa, palestinskog pokreta koji kontrolira enklavu, stoji u kratkom priopćenju izraelske vojske.

Palestinski izvori ranije su objavili da je trideset Palestinaca poginulo u subotu u izraelskim zračnim napadima na Pojas Gaze, navodeći da je time broj žrtava od početka neprijateljstva u utorak narastao na 135, a sa sinoćnjih 15 žrtava taj broj se popeo na 150.

Prema palestinskim izvorima najmanje je 940 stanovnika Pojasa Gaze ranjeno u izraelskim bombardiranjima pokrenutim prije pet dana.

Međusobni napadi pokrenuti u utorak predstavljaju najkrvaviji sukob nakon operacije u studenom 2012. kojim se pokušalo prekinuti raketne napade iz Gaze. Tada je u neprijateljstvima ubijeno 177 Palestinaca i šest Izraelaca. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter