Gaza: Ima primirja - nema primirja?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hamasov dužnosnik izjavio je u utorak da je postignuto primirje u Gazi između Izraela i Hamasa, uz posredovanje Egipta, te da će stupiti na snagu u roku od nekoliko sati, ali glasnogovornik izraelskog premijera Benjamina Netanyahua izjavio je da "još nisu došli do toga".

"Postignut je dogovor o primirju. Ono će biti objavljeno u devet sati navečer, a na snagu će stupiti u ponoć", rekao je agenciji Reuters iz Kaira dužnosnik Hamasa Ayman Taha.

Netanyahuov glasnogovornik Mark Regev izjavio je pak za Reuters da je ta objava preuranjena te da će se izraelske vojne operacije u Gazi, teritoriju koji je pod kontrolom Hamasa, nastaviti paralelno s diplomatskim naporima. "Još nismo došli do toga", rekao je Regev.

Američka državna tajnica Hillary Clinton krenula je u regiju iz Azije i očekuje se da će doputovati u Jeruzalem u utorak kasno navečer ne bi li se sastala s Netanyahuom. (Hina)

Tijekom dana, izraelska se vojska pripremala za moguću kopnenu invaziju na Gazu nakon sedmodnevnih zračnih napada, te su bačeni letci po napučenim četvrtima Gaza kojima su se upozoravali civili da se evakuiraju iz tih područja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter