Gavočanov: Idemo dalje, otvaramo novo poglavlje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije točno dva mjeseca nogometaši fažanske Mladosti slavili su ulazak u viši rang izboren na terenu, slavili su i poboljšanje uvjeta na svojoj Olivi da bi što bolje dočekali početak Treće HNL - zapad. No, za samo nekoliko dana dočekali su komisiju za obilazak terena i njihovo odbijanje Fažane kao mjesta gdje će se igrati utakmice savezno ranga. Potom su dočekali odbijenicu i od komisije za natjecanje s obzirom da, po njima, nemaju uvjete za igranje.

Da bi se nogomet nastavio i dalje igrati u Fažani morali su prihvatiti sve, po njima, kompromitirajuće odluke i od ove sezone krenuti iz Prve županijske lige.

- S rogatima se ne treba bosti - kaže Mitar Gavočanov, predsjednik Mladosti. - Pokušali smo na razne načine, no nismo imali pravu podršku našeg nogometnog saveza, odnosno tajnika Branka Ivetića. Naš savez nije imao nikakav stav u svezi popunjavanja Treće lige ili igranja kvalifikacija s Vinodolom, a ovo što se dogodilo prije svega je samovolja Ivetića i njegovih satelita koji su o svemu odlučili na vlastitu ruku. Kako se NS Rijeka, odnosno Branko Kajfeš izborio da Vinodol ne treba ispasti iz Treće HNL - zapad, iako u propozicijama piše drugačije, tako je mogao i naš tajnik nešto poduzeti po pitanju istarskih klubova, bila to Mladost ili Žminj, svejedno. No, nije učinjeno ništa i to je sramota. Isto tako, riječi Kajfeša da su klubovi sve znali ne stoje. On se u izjavama slijepo drži pravilnika, ali dobro zna da se taj isti pravilnik na nekom strogo primjenjuje, a na nekom se uopće ne primjenjuje.

Mladost će s pripremama za novu sezonu krenuti u četvrtak u 19 sati predvođena novim trenerom, Nenadom Kostešićem.

- Želimo u novu sezonu ući potpuno neopterećeni svim ovim stvarima koje su nam se dogodile, čistih glava, da se stalno ne osvrćemo na prošlost jer to nema smisla. Dovođenjem novog trenera koji neće biti opterećen prošlom sezonom otvorit ćemo novo poglavlje u klubu i krenuti dalje još jači. Tu prije svega mislim i na postupno pomlađivanje igračkog kadra, ali i na konačni početak realizacije novog sportskog centra - rekao je Gavočanov.

Fažanci će u novu sezonu ući bez Nenada Vujića koji je prešao na Veli Vrh, te Miodraga Popovića i Kristijana Pekice. Na Dalibora Bošca se još računa, ali on je upisao školu za trenersku profi A licencu, pa je upitno koliko će moći uskladiti sve obaveze.

U klub su zasad došli tek napadač Mark Kostešić te izlazni junior Istre 1961 Luka Bogdan koji je kao pionir u Pulu i krenuo iz Fažane. Pripremama će se priključiti i nekoliko juniora koji su pokazali da mogu biti od pomoći. (Boris VIDULIN)


Podijeli: Facebook Twiter