Gastroproljece u Fažani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Gastroproljece u Fažani" naziv je nove promotivne akcije koja ce se tijekom ovog vikenda provoditi u ugostiteljskim objektima Fažane i Valbandona, najavila je na konferenciji za novinare direktorica Turisticke zajednice Opcine Fažana Melita Perokovic.

Po povoljnim ce se cijenama nuditi obiteljski riblji i mesni meniji, a u ovotjednoj akciji sudjeluje sedam ugostiteljskih objekata. Posjetiteljima prigodne ce obiteljske obroke nuditi fažanska pizzeria K&F, konoba Feral i restoran Plavi, a u Valbandonu konoba Alla beccaccia, konoba Vala i restoran Bi Village, a s posebnom ponudom kolaca sudjelovat ce fažanska kavana La Barchetta.

- Krajnji cilj nam je poboljšati ponudu u Fažani i Valbandonu u predsezoni i posezoni jer imamo kvalitetne ugostitelje sa šarolikom ponudom koja je jedan od aduta Fažane. Ciljana skupina nam je jug Istre, a našem podrucju gravitira oko sto tisuca ljudi, rekla je Perokovic.

Slijed koji ce se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta bit ce jeftiniji oko 30 posto od standardne cijene obroka, a u njega nece biti ukljuceno pice. Ponuda ove vrste priredivat ce se svakog vikenda u ožujku, a vjerojatno ce se produžiti na travanj i svibanj.

Fažanska Turisticka zajednica organizira i manifestaciju "Fažanski gušti i delicije". Prva ovogodišnja fešta ce se održati u nedjelju, 25. ožujka, od 12 do 16 sati u velikom šatoru na fažanskoj rivi. Nudit ce se jela od rakova i divljaci te istarski brudet, a održat ce se i drugi Festival istarske supe te gastronomska radionica s temom cišcenja rakova. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter