Gastronomski užici u Vela Neri

Domaćin Dušan Černjul, sa sinovima Igorom i Markom
Domaćin Dušan Černjul, sa sinovima Igorom i Markom

Oko stotinjak gostiju uživalo je sinoć u delicijama etabliranog pulskog ugostitelja Dušana Černjula u njegovom u Velaneri u Šišanu gdje se održala peta etapa Istra Gourmet toura.

Gastronomsko putovanje u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika obrtničke komore Istarske županije počelo je u siječnju u Poreču, a završit će večerom 21. ožujka u restoranu Feral u Rovinju te završnim okupljanjem 7. svibnja na sedmoj manifestaciji Gastro okusi Istre u Pazinu.

Goste je u hotelu Vela Nera dočekala uhodana Černjulova ekipa, koju je uz sina Marka, predvodila glavna konobarica Zdenka Kolić, poslužujući bisku, rogač i medenicu.

Gostima je u mesnom meniju poslužena krem juha od palente, njoki s prokulicama i obrazinom istarske svinje te kao glavno jelo tagliata od istarskog goveda s pečenim krumpirom i lisnatom salatom, a onima koji su se odlučili za riblji meni kao predjelo je poslužen zagrljaj od kozica i artičoka u maslinovom ulju i parmezanu, mašnice s lososom i brokulama u gorgonzoli, a kao glavno jelo riblji filet punjen pateom od crnih maslina na rezancima tikvica.

Jela su se mogla začiniti maslinovim uljem Silvana Puhara, proizvođača i sponzora večere društva Brist iz Pule, a zaokružiti gutljajima bijele malvazije Ponente i crnim suhim vinom Nigra virgo Bruna Trapana.

Za desert su se posluživale palačinke s marmeladom od smokava i štrudla od jabuka, te na kraju kava.

Đušan Černjul, koji je najveći dio vremena proveo u kuhinji pripremajući jela sa svojom ekipom zahvalio je svima koji su sudjelovali na ovoj turi putovanja u organizaciji Istra Gourmeta i rekao da je zadovoljan manifestacijom čiji je cilj promocija istarske gastronomije. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter