Kada treba odabrati jelo za gledanje nogometne utakmice, svi Južnoafrikanci složiti ce se oko jednog specijaliteta, a to je braai.
Slicno kao naš roštilj, braai se sastoji od mariniranog mesa pecenog na otvorenoj vatri, a najcešce se odabiru govedina, svinjetina ili piletina.
Sastavni dio ovog jela obavezno cini i kobasica imena boerewors, te cvrsta kukuruzna smjesa nalik na palentu, takozvani pap. Kao prilog se poslužuje umak napravljen od rajcice, luka, i ponekad sa dodatkom cilija.
Ovo ukusno jelo se zalijeva, vec tradicionalno diljem svijeta, pivom, a najpoznatija južnoafricka su Castle lager, Black Label, Lion lager i Windhoek lager.
Dok velika vecina navijaca ispija pivo, u takoder velikim kolicinama, oni nešto profinjenijeg nepca posežu za južnoafrickim vinskim sortama, poput Cabernet Sauvignona ili Shiraza.