Gastronauti u trodnevnom obilasku Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetak clanova kluba Gastronaut u utorak je stiglo u svoj trodnevni posjet Istri, te su svoj cetvrti po redu obilazak gastro znamenitosti istarskog poluotoka poceli u hotelu Velanera u Šišanu, gdje su se upoznali s radom hotela. Svoj itinerar su nastavili na Vodnjanštini, gdje su posjetili polja lavande Pjera Mirkovica u Krnjaloži, koji je pak predstavio uzgoj lavande kao i proizvode od lavande, te su kušali maslinovo ulje domacih proizvodaca.

Takoder, posjetili su i vodnjansku crkvu Sv. Blaža, uljaru te vinariju, a danas ce gastronauti posjetiti Pulu, gdje ce obici povijesne znamenitosti te ce se zaputiti u Porec i Funtanu, gdje ce obici vinograde i vinsku cestu, a u planu je i obilazak podruma u Brtonigli. Svoj ce posjet Istri zakljuciti sutra obilaskom farme boškarina u okolici Pazina, u organizaciji AZRRI-ja.

Gastronauti su ljubitelji dobre hrane i pica koji se bave razlicitim aspektima gastronomije - nutricionisti, turisticki novinari, ugostitelji i ostali. Organizator ovog posjeta je klub Gastronaut, a suorganizatori Turisticke zajednice Pule i Vodnjana.


Podijeli: Facebook Twiter