Gastro okusi Istre u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sjedištu Udruženja obrtnika u Rovinju najavljeno je održavanje ovogodišnjih Gastro okusa Istre, koji ce se u cetvrtak od 10 do 17 sati prirediti u nekadašnjoj Tvornici duhana na rivi. Predsjednik Obrtnicke komore Istre Mario Paliska je tom prigodom rekao da je rijec o petoj ovakvoj manifestaciji, kojom se promovira ugostiteljska ponuda istarskih gostionica i konobi.

"Uz naš ceh ugostitelja, ovogodišnji Gastro organizira i Ceh poljoprivrednika, tako da ce se na sedam "otoka", štandova u prostoru bivše Tvornice duhana, moci kušati tipicna jela ugostitelja naših sedam udruženja, kušati vina, maslinova ulja, med i ostale proizvode. Cijene su popularne. Za tanjur ce se placati 20, cašu za kušanje vina 15, a mednu žlicu 10 kuna. Posebni popusti odobravat ce se za ucenike strukovnih škola. Nadamo se dobrom posjetu, a nadasve susretu naših proizvodaca i ugostitelja, istaknuo je Paliska.

Predsjednik Ceha ugostitelja Istre Dušan Cernjul najavio je da ce se na ovogodišnjem Gastru moci kušati svi okusi Istre. Ugostitelji iz Rovinja i Poreca pripremat ce riblje specijalitete, iz Buzeta jela s tartufima, Labina krafe, Pazina jela od mesa istarskog vola, Umaga šparuga te Pule s tjesteninama.

Dopredsjednik Ceha poljoprivrednika Goran Trojanovic je najavio održavanje okruglog stola "Od naših polja do ugostiteljskog stola", na kojem ce se govoriti o istarskom ugostiteljstvu i poljoprivredi i neiskorištenim potencijalima njihove medusobne suradnje.

Predsjednik Ceha ugostitelja Rovinja Marino Dekovic je rekao da je ovogodišnji Gastro organiziran u suradnji s Maistrom. Na izložbenom prostoru svoje ce proizvode izlagati pekara Sandre i Igora Žužica iz Rovinja, a Strukovna škola Eugena Kumicica predstavit ce tipicne slastice Rovinjštine. Ocekuje se nastup cetrdesetak ugostitelja i još toliko vinara i maslinara.


Podijeli: Facebook Twiter