Gastro okusi Istre: Kanaštrele u prvom planu

Kanaštrele
Kanaštrele

U organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, 21. travnja, Rovinj će biti grad domaćin jedanaeste po redu edicije Gastro okusa Istre.

Po riječima Enrica Cernecce, zamjenika predsjednika županijske Gospodarske komore, na ovogodišnjem će se festivalu delicija predstaviti sva istarska Udruženja s nekoliko vrsta tanjura.

- Sveukupno, posjetiteljima Gastro okusa Istre bit će ponuđeno dvadesetak jela, odnosno dvije tisuće porcija. Hrana će se direktno pripremati pred očima posjetitelja već od 11 sati i to na adekvatno pripremljenom prostoru gradske rive, na kojem će se uz "meštre od pjata" ovog puta naći i web tržnica Instituta za poljoprivredu Poreč. 

No, uz gastronomske delicije koje će pripremati odabrani  članovi svih Udruženja Istre na Gastro okusima naći će se i specijalitet učenika Srednje strukovne škole Rovinj "Eugen Kumičić", koji će upravo za ovu prigodu u tavi promjera tri metra, pripremiti pljukance sa šparugama, kao i članovi Lovačkog društva Rovinj, koji će svoje kulinarske vještine predstaviti kroz pripremu miješanog mesa. Dobro iće, ne ide bez pića pa će Gastro okuse pratiti i dobre kapljice domaćeg vina.

- Uz hranu i vino, neće izostati ni zabavnog programa za kojeg će se pobrinuti DJ FM Radio Rovinja, Plesarin iz Rovinjskog Sela, te Duo Magnolija. Ipak, valja istaknuti i da je onaj natjecateljski dio, u kojem će svako Udruženje dati sve da pobjedi u znaku prave delicije - kanaštrela. Oko 13.15 sati očekuje se odluka sudaca/kušača, a čitav hepening završit će oko 15 sati, odnosno u trenutku kada nestanu porcije i isprazne se stolovi, zaključio je Enrico Cernecca. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter