Gastro jesen: Tri slijeda jela i čaša vina po 120 kn

Nudit će se jela od gljiva (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Nudit će se jela od gljiva (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Nakon Gastro proljeća, stigla je manifestacija Gastro jesen južne Istre u kojoj će sudjelovati 20 ugostiteljskih objekata koji će nuditi prave gastrospecijalitete po povoljnim cijenama. Budući da su dani gljiva i orada, ugostitelji će spremati jela bazirana na te dvije delicije i to po 80 kuna za dva slijeda jela te 120 kuna za tri slijeda. U cijenu je uključena i čaša vina. Manifestacija počinje u petak, 17. listopada i traje do 26. listopada.

Izdašne porcije

- U tom razdoblju posjetitelji ugostiteljskih objekata koji su uključeni u manifestaciji, moći će svakodnevno uživati u jelima od gljiva i orada po povoljnim cijenama. Bilo da se radi o ručku ili večeri, vjerujemo da neće požaliti, rekla je direktorica TZ-a Pule Sanja Cinkopan Korotaj, koja je zajedno s TZ-ima Fažane, Ližnjana, Vodnjana i Udruženja obrtnika organizator Gastro jeseni.

Natali Palko Zirdum iz TZ Ližnjan rekla je da će ugostitelji pokazati svu maštovitost u pripremi jela od gljiva i orada, poštujući normative pa nema straha da će porcije, zbog povoljnijih cijena, biti izdašne. Melita Peroković iz TZ Fažana rekla je pak da je veseli što se manifestacija održava na obostrano zadovoljstvo i posjetitelja i ugostitelja, posebno onih koji rade cijelu godinu te da je manifestacija ušla u projekt "365".

Druga tura u studenom

Morena Smoljan Makragić iz TZ-a Vodnjan najavila je pak iduću gastro manifestaciju koja će se održati od 14. do 23. studenog.

U manifestaciji Gastro jesen na području bivše općine Pula sudjeluje sedam restorana i to Amfiteatar (Amfiteatarska 6, Pula), Angulus (Clerisseuova 3, Pula), Gardelin (Paduljski put 2, Pula), Karlo (Stoja 28, Pula), Marina (trg stare škola 2, Fažana), Plavi (Trg sv. Kuzme i Damjana, Fažana) te Vela Nera (Franja Mošnje 3b, Šišan). Od konoba uključene su Betiga (Betiga 114, Barbariga), Bukaleta (Betiga bb, Barbariga), Fasana (Riva 8, Fažana), Feral (Boraca 11, Fažana), Navetta (Dragonja 116, Valbandon), Oaza (Paduljski put 3, Pula) te konoba Vodnjanka (Istarska 22b, Vodnjan). Od pizzerija je uključena Jupiter u Puli, a od bistroa u manifestaciji sudjeluju Girotondo (Istarska 1, Vodnjan), Vala (Mala vala 28, Valbandon), Stara konoba (Trg stare škole 1, Fažana), Ulika (Ruže Petrović 76, Fažana) te bistro Volaria (Cesta prekomorskih brigada 12, Pula). (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter