Gastro finale u Roču, Sežani i Puli

Dušan Černjul i Eros Sorić (D. ŠTIFANIĆ)
Dušan Černjul i Eros Sorić (D. ŠTIFANIĆ)

Treće izdanje "Istra Gourmet toura" bliži se kraju, te će u sljedećih 15-ak dana ljubitelji istarske gastronomije u tri ugostiteljska objekta uživati u delicijama istarskih i slovenskih majstora kuhinje.

- Kako se bliži kraj ovogodišnjoj gastro manifestaciji, sa zadovoljstvom mogu istaknuti kako je 3. Istra Gourmet tour, u kojemu ove sezone sudjeluje deset ugostitelja, polučio zapažen uspjeh među sudionicima, a kojeg su najbolje prikazali u potpunosti ispunjeni objekti, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik Ceha ugostitelja obrtničke komore Istarske županije Dušan Černjul, dodavši kako ga posebno raduje što su gosti prepoznali istarsku gastronomiju, kvalitetu ove manifestacije te promotivnu cijenu. 

Također, najavio je novu sezonu Istra gourmet toura već na jesen u kojoj će biti izlagači biti konobe koje su, kako tvrdi, prikladnije godišnjem dobu, dok će se restorani predstavljati na proljeće.

Tajnik Obrtničke komore Istarske županije Eros Sorić izrazio je zadovoljstvo u suradnji s prijateljskim obrtnim zbornicama iz Sežane i Kopra.

- Zahvaljujem najprije svim sudionicima Istra Gastro toura te obrtničkim komorama iz Slovenije. Svakako ćemo na koncu ove sezone napraviti analizu kako bi uvidjeli u kojem dijelu u sljedećoj sezoni možemo unaprijediti manifestaciju, zaključio je Sorić.

Već danas u ročkoj konobi "Valter-Kolinasi" s početkom u 19 sati održat će se promotivna gastro večer u kojoj će gosti za 120 kuna po osobi uživati u istarskom pršutu, ombolu, kobasicama i siru s tartufima, nakon kojeg slijedi teleće i svinjsko pečenje u umaku od gljiva, pečeni krumpir uz sezonsku salatu te štrudla od jabuke, fritule i kroštule. Posluživat će se i vegetarijanski meni kojeg će činiti tri vrste sira, tri domaća tijesta sa šparogama, frigani kravlji sir, slani krumpir i sezonska salata. Točit će se vino Grozić iz Oslići.

Nastavak gastro večeri uslijedit će 26. ožujka u "Špacapanovoj hiši" iz Komna kod Sežane (Slovenija), dok će se završnica održati 2. travnja u  restaurantu "Karlo" iz Pule.

Deveti Gastro okusi Istre na Portarati

Organizatori Istra gourmet toura najavili su deveto izdanje gastronomske manifestacije Gastro okusi Istre koja će se održati 4. svibnja na pulskoj Portarati. Ondje će se u sklopu proslave Dana Grada Pule predstaviti ugostitelji iz sedam obrtničkih udruženja Istre te posjetiteljima prirediti pravi "cooking show". (K. TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter