Gastro dnevnik Ane Ugarkovic na HTV-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon dvije sezone emitiranja kulinarskog serijala "Kod Ane", Nova TV s jedne strane, a produkcijska kuca "Drugi plan" s druge nisu našli zajednicki jezik oko daljnje suradnje. No, ljubitelji kužinavanja Ane Ugarkovic cini se nemaju zašto biti ojadeni. Svoje recepte Ana Ugarkovic ce u nešto drugacijoj formi nuditi na HTV-u i to, kako je planirano, svaki dan u terminu prije nove HTV-ove sapunice.

Suradnja je, naime, dogovorena u trokutu Mercator – Drugi plan – HTV. Jedni su zakupili televizijski prostor, drugi rade format, a treci dobivaju gotov proizvod te nešto novca. No, ono bitno je da ce Ugarkovic svaki dan u desetak minuta puku dati recepturu za dobro i fino jelo. Bit ce to, kako saznajemo, svojevrsni Anin gastro dnevnik, koji se poprilicno oslanja na filozofiju njenih kuharica pod naslovom "Danas kuham". A to znaci da ce se osloniti na sezonske namirnice te da ce uz samu pripravu ponuditi i niz korisnih savjeta.

"Niz jednostavnih i spontanih kulinarskih prica možda je najbolji opis onoga što cu uskoro ponuditi gledateljima. Naglašavam jednostavnost jer ce se, za razliku od mojih prijašnjih tv-recepata, ovi novi uglavnom biti brzi, recimo nekako realniji. Koji put nešto slatko, koji put nešto za grickati, a vecinom sa namirnicama koje uglavnom svi imamo u hladnjaku. U tom smjeru ide i ona spontanost, jer se svi ponekad nademo u situaciji kad nam se na vratima nenajavljeni pojave prijatelji i kada im nabrzaka valja nešto pripremiti za pojesti", objašnjava Ana Ugarkovic kojoj ce se ponekad u emisiji ponovno pridružiti i gosti, no njihovo sudjelovanje bit ce, kaže, takoder ležernije.

"Uglavnom ce se raditi o mojim pravim prijateljima i to me jako veseli. Dakle osim što se radi o sasvim drukcijem formatu, kracem i jednostavnijem, kuhanju koje mi ne oduzima previše vremena i šalje poruku da se za odredena jela ne trebamo pripremati tjedan dana vec je samo potrebno improvizirati s par namirnica, drago mi je što ce se emisijama provlaciti puno intimnija i spontanija atmosfera", govori jedna od najistaknutijih domacih kulinarki koja je novi serijal vec pocela snimati, i to i dalje u "staroj", odnosno vlastitoj kuhinji, s manje-više istom ekipom suradnika. Prvi recepti trebali bi biti emitirani 28. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter