"Gastro 2013" u Rovinju - natjecanje srednjoškolaca

Učenice SŠ Eugena Kumičića uz hladni slani izložak
Učenice SŠ Eugena Kumičića uz hladni slani izložak

Strukovna škola "Eugen Kumičić" u Rovinju bila je domaćin regionalnog natjecanja "Gastro 2013" na kojoj su sudjelovale srednje i strukovne škole iz Istarske i Primorsko-goranske županije.

Učenici su se natjecali u pet disciplina: hladni slani i slatki izložak, poslovanje recepcije hotela, poslovanje putničke agencije te predstavljanje turističkog odredišta (destinacije).

Natjecanje se odvijalo u prostorijama škole te u kuhinji hotela Adriatic, a u popodnevnim su satima i izloženi njihovi slani i slatki zalogaji - čokoladne torte te eksponat svinjske pisanice. Žiri su činili sadašnji i bivši djelatnici hotelijersko-ugostiteljske kuće Maistra.

Alan Hasičić, učenik škole domaćina, osvojio je prvo mjesto u kategoriji pripremanja hladnog slatkog izloška, a drugi je bio Ivan Peruško iz pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Elena Glavinić, također iz pulske škole, bila je prva u disciplini poslovanja recepcije hotela, druga je bila Karin Božac iz rovinjske SŠ "Eugen Kumičić", dok je treće mjesto zauzeo Raul Sušanj Samolov iz Hotelijersko-turističke škole u Opatiji.

Patricija Bratulić iz pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu bila je prva u disciplini pripremanja hladnog slatkog izloška, a druga je bila Analena Studenović, iz škole domaćina, dok je u disciplini predstavljanja turističkog mjesta - destinacije najuspješnija bila Lorella Radin iz Turističko-ugostiteljske škole "Anton Štifanić" iz Poreča, drugo je mjesto zauzela Sabina Arnautović iz Hotelijersko-ugostiteljske škole iz Opatije, a treće mjesto su s istim brojem bodova podijelili Ernad Kurtović iz Gospodarske škole iz Buja te Martina Šuvak iz SŠ Eugena Kumičića iz Rovinja.

U disciplini poslovanje putničke agencije najbolja je bila Andrea Nadalić-Šotić iz Hotelijersko-turističke škole u Opatiji, potom Bojana Mujačević iz rovinjske SŠ Eugena Kumičića, a treća Elizabeta Kraljević iz Srednje škole Vladimira Gortana iz Buja.

Zbog lošeg vremena na natjecanje nije pristiglo nekoliko učenika iz Poreča, a kako će Agencija za strukovno obrazovanje tretirati njihov nedolazak utvrdit će se naknadno. Prva tri plasirana će se na državnom nivou natjecati na finalnom Gastru koji će se održati u Omišu. (Napisala i snimila M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter