Gasi se Trio Buzet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarsko bi bocanje predstojece sezone trebalo imati predvidena dva prvoligaša, ali ne ocekivana u Porecu i Buzetu, vec u Porecu i - Pazinu! Šokantna vijest stigla je iz buzetskog sporta, a ona govori da Trio Buzet, najuspješniji hrvatski bocarski klub u posljednjih desetak godina, gasi svoju aktivnost.

Povod ovakvom epilogu je povlacenje iz aktivnosti kluba Milana Pavlica, dugogodišnjeg predsjednika i glavnog sponzora kluba, vlasnika tvrtke ciji je naziv uz ime grada u svom imenu buzetski klub nosio posljednjih 17 godina.

- Jednostavno, nakon toliko godina provedenih u klubu i snažnog podupiranja njegovih aktivnosti, došlo je kod mene do zasicenja, pomalo i umora - kaže o razlozima svog povlacenja Pavlic.

- Bocanje je bilo i ostalo moja sportska ljubav, kao što je i Trio Buzet, no u posljednjih smo desetak godina osvojili sve što smo mogli i trebali, i jednostavno je nestalo motivacije. Buzetskom su klubu za daljnji uspješan put potrebni i novi ljudi.

Preostali klupski dužnosnici, ponajprije njegov dopredsjednik Branko Ratoša zajedno s celnicima gradske vlasti u proteklih su mjesec dana nastojali posložiti buzetsku bocarsku pricu, prije svega zatvoriti financijsku konstrukciju i bez Pavlicevog angažmana u dosadašnjem obimu. Razmatrane su brojne opcije, izmedu ostalog i prelazak dijela igraca u Trio Buzet iz uspješne Bracane, kluba koji je upravo osvojio naslov prvak u Prvoj A ŽNL, no održati na životu samostalan buzetski klub nisu uspjeli.

No, kao posljedica gašenja Trio Buzeta pojavila se nova opcija - fuzija s pazinskom Uslugom, cime bi Istra ipak, uz Istru Porec, i naredne sezone imala dva prvoligaša. Skupština Trio Buzeta je vec na svojoj sjednici, koja je u dnevnom redu imala samo jednu tocku, donijela odluku o prihvacanju spajanja s Uslugom i ocekuje se da istovrsnu odluku narednih dana na svojoj sjednici donese i Skupština pazinskogkluba.

- Usluga je u svakom slucaju zainteresirana za takav vid spajanja i vec smo obavili odredene razgovore sa dužnosnicima buzetskog kluba, izvijestili o našim željama IBS, kao što cemo izvijestiti i HBS, - rekao nam je Jelisije Jovicic iz pazinskog kluba, inace dopredsjednik IBS-a i predsjednik Sportske zajednice Pazina.

- U svakom slucaju, nadam se da ce se ova prica dalje raspletati na obostrano zadovoljstvo pazinskog i buzetskog kluba i na zadovoljstvo cjelokupnog istarskog bocanja, dodao je.

Sinonim uspješnosti

Nakon 17 godina postojanja sa scene silazi klub koji je na prelasku s prošlog na ovo stoljece u svega pet godina preskocio pet rangova natjecanja i od Trece IBL sjever stigao ne samo do Prve HBL, vec i do naslova prvaka Europe.

Buzetski klub je unazad deset godina bio sinonim sportske uspješnosti u Istri, prvi je i dosad jedini županijski klub koji je osvojio europski klupski naslov, a u domacim okvirima okitio se sa šest titula državnog prvaka i pet naslova pobjednika državnog kupa, cime je nakon Zrinjevca postao najuspješniji klub u povijesti samostalne Hrvatske.

U devet prvoligaških sezona u redovima Trio Buzeta igralo je niz najistaknutijih hrvatskih i slovenskih reprezentativaca koji su se okitili i naslovima svjetskih i europskih prvaka.(Kristijan KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter