Gasi se pogon Dalmacijavina, 300 radnika na burzu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radnici splitskog Dalmacijavina, njih nešto manje od 300, od prosinca će najvjerojatnije na Zavod za zapošljavanje jer je stečajni upravitelj Perica Mitrović naložio gašenje pogona.

Mitrović je istaknuo da je po zakonu dužan do kraja studenog ugasiti pogone kako bi novi vlasnik mogao preuzeti Dalmacijavino, dok će se trgovine zatvoriti do sredine siječnja, a dodao je i da će novi vlasnik po potrebi zvati radnike na posao ovisno o potrebi. 

"Točno je da će se pogon za punjenje ugasiti, a trgovine zatvoriti. Odluku o tome je donio Odbor vjerovnika, a trebala bi je potvrditi skupština vjerovnika u petak na Trgovačkom sudu. To radimo kako bi kupac, tvrtka Oštrc Marinka Zadre, suvlasnika Viro grupe, u roku od dva tjedna mogla uplatiti 70 milijuna kuna, za koliko je Dalmacijavino kupljeno", kazao je Mitrović i dodao da na skladištu imaju dovoljno zaliha robe za još pola godine. 

Dalmacijavino je nakon dvije godine i 11 pokušaja, prodano u veljači ove godine za 70,5 milijuna kuna Marinku Zadri. Osim 67.000 četvornih metara skladišno-proizvodnog prostora u Sjevernoj luci prodana je i vinarija u Jelsi i Starom Gradu te zemljište u Vrbanju na Hvaru, a u sklopu ponude je bila i drniška tvornica kvasine, vinogradi i poslovni prostor i skladište u Velikoj Gorici, Vukovaru, Rijeci i Zadru. Tvrtka Oštrc je tako postala vlasnik zaštićenog brenda Pipi te ostalih brendova čija je vrijednost procijenjena na osam milijuna kuna.

Novi vlasnik Dalmacijavina nakon kupovine najavio je da će vinariju preseliti u Drniš, a proizvodnju "Pipija" u Grude. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter