Gasi se i Vjesnikov portal

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je krajem travnja prestalo izlaziti tiskano izdanje Vjesnika, u utorak je pocelo i gašenje njegova portala. Direktor Vjesnika Robert Mekinic zahvalio se svima tekstom naslovljenim "Odlazak 72-godišnjeg starca i njegova portala". Citateljima je zahvalio što su Vjesnik citali.

"Iako možda i nismo uvijek pisali najbolje, bili u potpunosti iskreni ili tocni, trudili smo se živjeti ovaj novinarski posao svim srcem", piše Mekinic. A onda se zahvalio i politicarima "koji su ovaj list stvorili i ugasili. Na isti nacin, u ilegali. Sigurni smo da ce takva odluka imati nekakve posljedice. Nadamo se da ce biti opravdana".

Nije zaboravio ni kolege, da bi na koncu svima ponudio odgovore na pitanje što je to bio Vjesnik.

- Predlažemo da ne odgovorite da je to 10 ili 20 milijuna kuna iz državnog proracuna godišnje, kojih u ovoj teškoj situaciji nema. Odgovorite da je to tradicija koja se ne može kupiti, jer ona nastaje vremenom. Odgovorite da su to Vjesnikove nagrade za umjetnost, da je to Breza u Puli, da je to Plava vrpca Vjesnika. Odgovorite im da su to stotine tisuca sati odradenih u ratu i miru, danju i nocu, nedjeljama i praznicima. Odgovorite im da su to nekadašnja novinska arhiva i nekad velika izdavacka kuca koja je iznjedrila mnoge današnje privatne novine..., napisao je Mekinic.

Na dan kad je krenulo gašenje portala, cekalo se i hoce li Porezna uprava podnijeti zahtjev za pokretanje stecaja s obzirom na to da je isteklo 60 dana otkad je zbog duga blokirala racun Vjesnika. Do zakljucenja ovog teksta to se nije dogodilo. (S. PAVIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter