Garros: Đoković i Nadal u polufinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković i Španjolac Rafael Nadal plasirali su se u polufinale Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu, gdje će u međusobnom dvoboju odlučiti tko će u u finale.

Oba tenisača su bez izgubljenoga seta osigurali polufinale - Đoković je pobijedio Nijemca Tommya Haasa s 6:3, 7:6 (7:5), 7:5, dok je Nadal izbacio Švicarca Stanislasa Wawrinku s 6:2, 6:3, 6:1. Đoković je pobjedom uzvratio Haasu za poraz na ovogodišnjem mastersu u Miamiu, ali je najstariji četvrtfinalist pružio odličan otpor prvom "reketu" svijeta.

Branitelj naslova Nadal igrat će u svojem osmom polufinalu Garrosa, a Wawrinki je prepustio samo šest gemova. U međusobnim dvobojima Nadal protiv Đokovića vodi s 19:15.

U drugom polufinalu igrat će Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Španjolac David Ferer.

Ruskinja Marija Šarapova i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka plasirale su se u polufinale Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu. Šarapova je u četvrtfinalu porazila Srpkinju Jelenu Janković s 0:6, 6:4, 6:3, dok je Azarenka bila bolja od Ruskinje Marije Kiriljenko s 7:6 (7:3), 6:2. Dvoboj između Šarapove i Janković započeo je senzacionalno jer je sprska igračica dobila prvi set s 6:0. Ipak, Šarapova je u nastavlu pokazala svoju borbenost i kvalitetu, te je, unatoč ukupno čak 45 neprisiljenih pogrešaka, prošla u svoje treće polufinale na Garrosu, a ukupno 17. na najvećim turnirima.

U polufinalu će igrati s Azarenkom, koja se mučila u prvom setu protiv Kiriljenko, ali je nakraju po prvi puta u karijeri ušla u polufinale Roland Garrosa. U drugom polufinalu igrat će Serena Williams i Talijanka Sara Errani. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter