Garofule najljepšim vrtovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Dana grada dodijeljene su nagrade za najbolje uredene okucnice i fasade u sedam mjesnih odbora Labina. Skulpturu Garofula, djelo akademskog kipara Josipa Diminica, dobitnicima je urucio gradonacelnik Tulio Demetlika.

- Svi kandidati dobit ce zahvalnicu jer su pozitivan primjer i nit vodilja ostalima u okruženju, rekao je Valter Poropat, predsjednik Gradskog vijeca i MO-a Vinež. Svecanosti su bili prisutni i predsjednica povjerenstva za izbor Lori Dagostin, direktorica TZ-a Radmila Paliska Kos, predsjednici mjesnih odbora i glasnogovornica Loredana Ružic Modrušan.

Jelica i Mile Tošic
iz Rapca nagradeni su za vrhunski dizajnirani vrt sa suvremenim pristupom i neobicnim uzgojnim oblicima te uravnoteženost vrtnih elemenata. Vrt Ane i Nenada Juretica na Kapelici karakterizira stara maslina okružena cvjetnim gredicama, koje odlikuje sklad boja i oblika. Gordana i Dean Kršulja iz Presike povjerenstvo su zadivili cvjetnom gredicom koju krase izvanredne kombinacije boja. Milka Dragolin iz Donjeg Labina stvorila je na malom prostoru ambijent mediteranskog vrta španjolskog tipa, poznatog pod nazivom "patio".

Okucnica Zdenke i Dragana Deljanina u Ripendi uredena je do detalja i uskladena s kucom, a istovremeno odiše jednostavnošcu i nenametljivošcu. Braca Jakov i Bruno Juricic u Vinežu su uredili vrt koji je spoj zelene površine za uzgoj voca i povrca i vrta za odmor. Zadržali su sve elemente tipicnih vrsta našeg podneblja, a dva stara cedra postala su obilježje njihovog dijela naselja Marcilnica.

Posebnu težinu ima nagrada koja je otišla zgradi na adresi Prilaz Griža 6 u Katurama. Vlasnici 22 stana uspjeli su uskladiti boje tenda s bojom fasade, a Garofulu je preuzeo njihov predstavnik Bruno Buršic.

Dobitnici su oslobodeni placanja komunalne naknade i odvoza smeca u prvoj polovici sljedece godine, a uz skulpturu dobili su i bon koji mogu iskoristiti u rasadniku.


Podijeli: Facebook Twiter