Gareljic i Faber idu na Pantovcak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekadašnji SDP-ov zamjenik ministra obrane Zlatko Gareljic nece zamijeniti novoizabranog predsjednika Ivu Josipovica u Saboru nego ce s njim na Pantovcak, gdje ce obavljati dužnost savjetnika, tvrde nam dva dobro informirana izvora, jedan iz SDP-a, a drugi iz bliskog Gareljicevog okruženja.

Iako naši sugovornici ne otkrivaju o cemu ce Gareljic savjetovati Josipovica, po svemu sudeci nekadašnjem zamjeniku ministra trebala bi pripasti uloga savjetnika za obranu i vojna pitanja. "Njegov eventualni odlazak na Pantovcak ne znaci da ce Josipovic gore okupiti iskljucivo kadrove iz SDP-a, da ce to biti SDP-ovo gnijezdo", ustvrdio je izvor iz najvece oporbene stranke.

Kako doznajemo, pregovori o angažmanu uistinu se vode i s jednim od najpoznatijih hrvatskih policajaca Vladimirom Faberom, ali ukoliko do dogovora i dode, Faberu zasigurno nece biti namijenjeno mjesto savjetnika za nacionalnu sigurnost, kako su to spekulirali pojedini mediji. Svoj buduci angažman na Pantovcaku medijima je vec potvrdio Josipovicev šef kampanje Mirando Mrsic, koji ce predsjednika savjetovati o pitanjima zdravstva.

Svoje mjesto u Predsjednickim dvorima dobit ce i novinar Drago Pilsel, koji je takoder bio angažiran u Josipovicevoj kampanji, ali njegova dužnost nece biti savjetnicka. Iz predizborne utrke novoizabrani predsjednik sa sobom ce na novo radno mjesto povesti i Danicu Juricic, u kampanji zaduženu za komuniciranje s novinarima.

Broj dužnosnickih mjesta bit ce manji nego u Mesicevom mandatu, ali broj službenika i namještenika Ureda predsjednika najvjerojatnije se nece smanjivati.


Podijeli: Facebook Twiter