Garažna kuca u Kandlerovoj na prodaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako nesagradena, a i pitanje je kada i hoce li uopce biti, buduca poslovno-stambena zgrada u Kandlerovoj ulici, površine 19.247 kvadrata, u Puli znana i kao "Zagorceva garažna kuca", prodaje se za deset milijuna eura, odnosno oko 520 eura po kvadratu.

Barem ako se vjeruje oglasu na internetskoj stranici Rivalitas Nekretnina, na koji nam je ukazala citateljica, a koji sadrži i simulacije izgleda buduceg objekta. Po oglasu na internetu, prodaje se poslovno-stambena zgrada koju cine tri dijela.

U nastavku oglasa istice se da je zgrada smještena u centru povijesne jezgre Pule, povezana s jedne strane glavnom pješackom prometnicom koja prolazi od Foruma prema Areni, od koje je udaljena oko 400 metara, a s druge strane cestom koja vodi prema ACI marini.

Kontaktirali smo Rivalitas Nekretnine, no nisu nam mogli dati više informacija o ovom oglasu, tek su nam rekli da su vjerovali da je projekt pred finalizacijom, a oglas su dobili za objavu prije nešto manje od godinu dana.

Gradnja poslovno-stambene zgrade u Kandlerovoj ulici, koja bi obuhvacala i garažnu kucu, zapocela je 2005. godine. Ugovor s prijašnjom lokalnom vlasti, na celu s tadašnjim gradonacelnikom Lucianom Delbiancom, potpisan je godinu dana ranije, a cak je sadržavao klauzulu da se onemoguci parkiranje na rivi.

Vec prvi radovi ukazali su na velika arheološka nalazišta pa su odmah i obustavljeni. Po nekim je podacima ondje najvece nalazište amfora (2.117). Zbog nalazišta se projekt mijenjao te je cijela zgrada trebala pocivati na pilot-stupovima, ne bi li arheološki nalazi bili otvoreni za turisticke posjete.

Ovaj oglas ocito pokazuje da je investitoru, tvrtki PZ ulaganja, dosadilo cekati arheologe (cija je istraživanja primoran i financirati), jer su se istraživanja protegnula vec na petu godinu. Investitor je stoga izgubio znacajna, milijunska sredstva, a radovi se nisu pomakli s mrtve tocke.


Podijeli: Facebook Twiter