Garažna kuca: Traži se idejni projekt

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što je najavljeno prije dva tjedna, Grad Pula je objavio javni natjecaj za izradu idejnog projekta garažne kuce na Marsovom polju te prometnih i zelenih površina. Radi se o lokaciji na dijelu sadašnjeg parkirališta na raskrižju Nazorove i Ulice Marsovog polja, a garažna kuca izgradit ce se na površini od 6.600 cetvornih metara, dok ce se prometne i zelene površine protezati na 9.500 kvadrata.

Procijenjena vrijednost natjecaja iznosi 246 tisuca kuna (s PDV-om), a otvaranje ponuda bit ce 7. travnja. Zainteresirani ponuditelji trebaju dokazati da su u zadnje tri godine izradili dva idejna projekta garažnih gradevina ili drugih objekata koji su u jednim dijelom i garaže kapaciteta veceg od sto parkirnih mjesta, za koje je ishodovana pravomocna lokacijska dozvola po idejnom projektu, ili pak da su izradili dva idejna projekta prometnih površina za koje je ishodovana pravomocna lokacijska dozvola po idejnom projektu ponuditelja.

Po GUP-u, garažna kuca može biti visoka maksimalno 20 metara, a uz projekt treba imati i prometno rješenje pristupa te okruženja. Idejni projekt preduvjet je za ishodovanje lokacijske dozvole, nakon cega ce, da bi se projekt realizirao, trebati riješiti imovinskopravne odnose na zemljištu.

- Imovinskopravni odnosi rješavat ce se nakon ishodovanja lokacijske dozvole. Izradom idejnog rješenja upravo ce se ishodovati lokacijska dozvola, a nakon pravomocnosti pristupit cemo rješavanju imovinskopravnih odnosa. Nije se dogodila nikakva promjena projekta jer je prostornoplanskom dokumentacijom na lokaciji i predvidena ovakva gradevina pa stoga i krecemo u ovaj projekt, rekao je Damir Prhat, procelnik Odjela za komunalni sustav i imovinu.

Garažna kuca na Marsovom polju trebala bi biti najveci takav objekt u gradu i, po najavama, imat ce oko 700 parkirnih mjesta. Predvida se da ce pristupu garažnoj kuci prethoditi kružni tok na raskrižju Nazorove i Ulice Marsovog polja, s odvojcima za ove dvije prometnice i garažnu kucu, Mutilsku te parkiralište osiguravajuceg društva. Donedavno se najavljivala montažna gradevina koja bi se postavila na armirane stupove i ploce, ali tek ce odabrano idejno rješenje pokazati kakav ce se objekt izgraditi.


Podijeli: Facebook Twiter