Garažna kuca najizglednija kod Croatije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic podržao je akt o povecanju temeljnog kapitala gradskog trgovackog društva Pula parking unosom u njegovo vlasništvo nekretnina u Prilazu kralja Salamona, gdje je i smješteno ovo trgovacko društvo u stopostotnom vlasništvu Grada Pule, i uputio ga na usvajanje Gradskom vijecu.

Tim potezom Grad je povecao temeljni kapital Pula parkinga s 20 tisuca na 1.864.100 kuna, a ukupna površina prepisanih dviju nekretnina iznosi 2.049 cetvornih metara.

- Rijec je o cesticama u Prilazu kralja Salamona, na podrucju gdje se nalazi Pula parking. No, iako je GUP-om tamo predvidena gradnja garažne kuce, ona trenutno na toj lokaciji nije u planu. Ovaj je potez prije svega poduzet da bi se Pula parkingu povecale poslovne mogucnosti, pojasnio je procelnik Damir Prhat.



No, iako skoro u Prolazu kralja Salamona nece niknuti garažna kuca, ona bi se ipak trebala realizirati na prostoru sadašnjeg parkirališta kod zgrade Croatije, odnosno putem projekta garažne kuce Marsovo polje, najizglednijeg za realizaciju, što potvrduje i gradonacelnik Boris Miletic.

- Pula parking ce sigurno uskoro krenuti u projekt izgradnje garažne kuce. Mislili smo taj projekt realizirati putem privatno-javnog partnerstva, ali privatna ulaganja nisu na razini prije krize te smo odlucili da projekt realiziramo vlastitim snagama. Do sada je Pula parking imao temeljni kapital 20 tisuca kuna i bio je u slicnoj situaciji kao i Plinara prije dokapitalizacije, kada nije uspijevala uspostaviti dogovor s kreditnim institucijama sve dok se nije dokapitalizirala, pojasnio je gradonacelnik.

Procjenjuje se da bi gradnja ove garažne kuce na šest etaža trajala oko pola godine. Njome se namjerava osigurati 600-tinjak parkirnih mjesta nadomak užeg centra grada, ali i poslovni prostori u prizemlju i autopraonica. Zgrada ce biti kombinacija zidane gradevine, i to u dijelu gdje bi se smjestili poslovni prostori, i montažne, u dijelu parkirnog prostora. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter