Garageov zumba party "United We Dance"

Snimio M. GAVRAN
Snimio M. GAVRAN

Usprkos kiši, proteklog je vikenda u umaškom klubu Garage Ultra Lounge ipak održan veliki plesni spektakl zaljubljenika u zumbu "United We Dance", koji je okupio nekoliko stotina obožavatelja tog rekreativnog plesa. Organizator i voditelj bio je poznati trener zumbe Sebastian, vlasnik istoimene plesne škole u Mariboru, koja surađuje s mnogobrojnim glazbenim umjetnicima i televizijskim kućama.

Sve je trebalo početi u petak navečer promocijom programa, ali zbog nevremena je taj dio, nazvan "Zumba On Wheels", održan u subotu ujutro. Plesači su kombijem obilazili grad te naselja Stella Maris i Katoro, gdje su otplesali nekoliko točaka i podijelili letke.

Prvi dio počeo je popodne, a bio je namijenjen prvenstveno djeci, premda se mogao priključiti tko god je htio. Popularnu zumbu u sat je vremena naučilo plesati 50-ak mališana. Nakon toga, opet pod vodstvom Sebastiana, održan je "pretparty", u kojem su predstavljeni razni koraci i koreografije za veliki party, zakazan za nešto kasnije istoga dana, u 21 sat. To je bilo ono pravo, jer su instruktori iz čak pet zemalja - Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije i Perua rasplesali cijeli Garage i 300-tinjak poklonika zumbe te znatiželjnika koji su to došli vidjeti. Veseli ljubitelji zumbe tako su naučili odnosno ponovili osnovne latinskoameričke zumba korake, kao što su salsa, merengue, cumbia, reggaeton i drugi.

Na vanjskoj terasi kluba trebala se održati i modna revija odjeće "Zumba Fashion", ali je zbog kiše prebačena u unutarnji dio kluba. Sve je potrajalo do 1 sat, a kasnije je zabava nastavljena uz DJ-eve Garagea.

U nedjelju je od 10 do 14 sati održan još i "Zin Jam Session", program namijenjen isključivo instruktorima, koji su pod vodstvom Renea Mihaila naučili pet novih koreografija za novu sezonu zumbe koja je pred vratima.

Manifestaciju je organizirao klub Garage, uz potporu Grada i Turističke zajednice Umaga. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter