Gantner: Do nedostatka mlijeka neće doći

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner izjavila je večeras u Lovranu da mljekare imaju zalihe te da do nedostatka mlijeka na policama trgovina neće doći.    

Prema podacima s terena jučer nije otkupljeno tri do sedam posto mlijeka, ovisno o području, a danas nešto više,  izjavila je Gantner dodajući da ministarstvo ne raspolaže s apsolutno točnim podacima, nego raspolažu mljekare. 

Pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner sudjelovala je večeras u Lovranu na okruglom stolu  o odnosima u mliječnom sektoru, u sklopu 40. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka.

Kazala je da sada nastaje velika materijalna šteta samim proizvođačima koji mlijeko, ako ga ne predaju, moraju nakon jednog ili dva dana baciti. I s tog aspekta važno je da se nađe optimalno rješenje, da proizvođači ne dođu u još veće probleme, naglasila je Gantner. 

Pomoćnica ministra poljoprivrede  kazala je  da će se sutra u ministarstvu sastati savjet za mlijeko. Dodala je da za taj sektor poljoprivrede osmišljen niz mjera, dodatna potpora po mliječnoj kravi, da se s HBOR-om razgovara o povoljnijim kreditima za obrtna sredstva te da su danas proizvođačima isplaćene dvije rate za mlijeko, ukupno više od  54 milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter