Gaynor i Gamulin u subotu u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvoje glazbenika koje razdvajaju kontinenti spojit ce se u subotu na koncertu u pulskoj Areni. Svjetski poznata americka pjevacica Gloria Gaynor i hrvatski tenor Ivo Gamulin Gianni ujedinit ce snage na kraju kratke turneje u sklopu koje su nastupili u Dubrovniku i Bolu na Bracu. Koncert pocinje u 21 sat, osim solo tocaka, publika ce moci uživati u njihovim duetima, a cut cemo i neke poznate obrade.

Turneja "I will survive" nosi naziv po najpoznatijoj pjesmi Glorije Gaynor, koja je uz Donnu Summer najveca ikona doba diskogroznice krajem 70-ih. Stoga bismo "I will survive" mogli bez previše ustezanja nazvati i skladbom koja je obilježila eru diska. Više od toga, "I will survive" postala je himna svih onih kojih su se u životu uspješno nosili s nekom teškom situacijom, primjerice izašli iz propale veze, o cemu pjesma govori. Na top-listi sto najvecih plesnih pjesama glazbenog televizijskog programa VH1 upravo je ova stvar zauzela prvo mjesto.

No, prije nego što je "I will survive" postao hit, Gloria Gaynor morala se zubima i noktima boriti da uopce dode na A stranu singla jer su u diskografskoj kuci tada odlucili da pjesma ide tek kao popuna za B stranu. Gaynor je prepoznala snagu pjesme i bila uporna da skladba dobije medijski prostor koji zaslužuje i u tome je uspjela. Rekli bismo, ostalo je povijest, pjesmu su u meduvremenu obradili Diana Ross, Selena, Gladys Knight i Cake, a medu ostalim iskorištena je i u filmskim hitovima kao što su "Cetiri vjencanja i sprovod", "Ljudi u crnom 2" itd.

Iako se Gloriju Gaynor percipira kao cudo od jednog hita, koja živi na slavi i tantijemama te jedne pjesme, to je pogrešno. U svojoj kolekciji hitova ima i stvari kao što su "I am what I am" i "Never can say goodbye" - tako da ce publika na koncertu imati u cemu uživati.

Ivu Gamulina Giannija pak kriticari nazivaju hrvatskim Andreom Bocellijem. Roden je u Jelsi na Hvaru, a vec od ranog djetinjstva poceo se baviti pjevanjem. U zadnjih deset godina pjevao je u operama "Traviata", "Aida", "Don Carlos", "Rigoletto", "Nabucco", "Simon Bocanegra", "Plašt", "Boris Godunov", "Tristan i Izolda", "Koriolan", mjuziklu "West Side Story"... Pop albumom "Ljubav to si ti" objavljenim 2007. dopro je do šire publike. Na popisu osoba s kojima je suradivao nalaze se i Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Doris Dragovic, Maja Blagdan, slovenska glazbena diva Helena Blagne i makedonska zvijezda Kaliopi.

Na humanitarnom koncertu održanom 2009. u dvorani Lisinski ugostio je popularnu talijansku pjevacicu Annu Oxa, u ljeto 2010. Gamulin je bio jedini gost na europskoj turneji velike americke jazz zvijezde Natalie Cole. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter