Ganna pobjednik 2. Grand Prixa Laguna Poreč

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ganna pobjednik 2. Grand Prixa Laguna Poreč Nakon 4:03 sata i 163 pređena kilometra 2. izdanje Grand Prix Lagune Poreč dobio je i svog drugog pobjednika, člana talijanskog Team Colpaka Filippa Ganna. On je u završnom sprintu utrke bio bolji od slovenskog dvojca Davida Pera i Domena Novaka iz Adria Mobila.

Vozilo se po kiši koja je trajala od samog starta u Funtani pa do nekoliko minuta prije ulaska prvih biciklista u cilj i upravo je zbog toga i bila nešto sporija nego što se to moglo očekivati. Startalo je ukupno 104 biciklista, a kroz cilj je prošlo njih 74. Pedesetak kilometara bilo je potrebno da se osam biciklista odvoji od glavne grupe, nakon čega su povećavali svoju prednost.

Najbolje plasirani hrvatski biciklist Bruno Malter (Radenska Ljubljana) završio je na 19. mjestu, a jedini predstavnik Istarske županije Paolo Rigo (Meridiana Kamen Team) morao je odustati zbog pada već na petom kilometru utrke, nakon što nije uspio izbjeći skupinu vozača koja je pala ispred njega. (B. VIDULIN) 


Podijeli: Facebook Twiter