Galižanska ambulanta ostaje zatvorena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prijedlog o otpisu duga za zakup lijecnicke ambulante u Galižani izazvao je najviše polemika na sjednici Gradskog vijeca u Vodnjanu i naposljetku nije prihvacen.

Predloženo je da Grad otpiše dug za zakup prostora od 37 tisuca kuna te po tisucu kuna za komunalnu naknadu i za odvoz smeca za razdoblje od travnja 2000. do veljace ove godine. Otpis duga je, kako je objasnio gradonacelnik Klaudio Vitasovic, bio uvjet dr. Dorije Leonardelli da ambulanta u Galižani nastavi s radom.

- Necu se ocitovati slažem li se s tim uvjetom, ali ambulantu treba što prije otvoriti. S doktoricom cemo potpisati ugovor za besplatno korištenje prostora tijekom jedne godine. Placat cemo joj režije i tisucu kuna za medicinsku sestru i prijevoz. Ne želim da mene više prozivaju zbog zatvorene ambulante, o tome odlucuje Vijece, rekao je Vitasovic. Vijecnici su, pak, bili složni u ocjeni da bi otpis duga predstavljao nepravdu prema drugim urednim platišama.

Na Vijecu je jednoglasno odlucena i promjena cijena komunalne usluge odvoza otpada na podrucju Vodnjana, koji ce se, umjesto po cetvornim metrima stambenog prostora, odsad placati po broju clanova obitelji u domacinstvu. Kucanstva s jednim do cetiri clana placat ce 14,50 kuna po clanu mjesecno, a ona s pet i više clanova 12 kuna po clanu.


Podijeli: Facebook Twiter