Galižanac na hondi bježao policiji kroz grad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom kontrole prometa u Puli u Ulici 119. brigade u ponedjeljak oko 12.45 sati 24-godišnji motociklist iz Galižane bez registarskih oznaka i bez položenog ispita pokušao je pobjeci policiji. Ulovljen je tek u Keršovanijevoj ulici nakon potjere kroz grad kada je uhicen i priveden u policijsku postaju.

Naime, policija je primijetila neregistrirani motocikl marke honda te ga pokušala zaustaviti, no Galižanac je dodao gas i dao se u bijeg prema Arsenalskoj, a policija je krenula u potjeru. Na raskrižju Ulice Riva i Svetog Ivana prošao je kroz crveno svjetlo semafora i u dva navrata nije pustio pješake preko pješackog prijelaza. Potom je ponovno prošao kroz crveno na raskrižju Flaciusove i Arsenalske.

Dolaskom u Keršovanijevu pokušao je prevariti policiju tako što je parkirao motocikl i udaljio se pješice prema Rizzijevoj, no tada ga je u daljnjem bijegu sprijecila policija. Mladic je uhicen i priveden u pulsku policijsku postaju.

Utvrdeno je da je prometna dozvola motocikla istekla još 1999. godine, da vozac nema položen vozacki ispit za A kategoriju, a tijekom bijega pocinio je više prometnih prekršaja. Zbog pocinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 24-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom prekršajnom sudu.


Podijeli: Facebook Twiter