Galižana: U srijedu Fešta od puži

Arhiva (D. M.)
Arhiva (D. M.)

Tradicionalna Fešta od puži održat će se u srijedu u Galižani, najavili su na konferenciji za novinare u Vodnjanu suorganizatori manifestacije dogradonačelnik Sergio Delton, pročelnica Nensi Giachin Marsetič, direktorica vodnjanske Turističke zajednice Morena Smoljan Makragić te Pietro Demori iz Galižane.

Atraktivni večernji program na galižanskom Velikom trgu započinje u 19 sati uz atraktivni Gastro cooking show gdje će dva kulinarska para, jedan iz Galižane te jedan iz obrta Helicikultura iz Matulja, pred publikom pripremiti četiri različita jela od puževa, u Galižani poznatijih kao cioche, koja će se moći degustirati. Nakon ukusne večere od 21 sat uslijedit će ples na Velikom trgu, Trgu Toro i rukometnom igralištu. Prodavat će se i prigodne majice s logom Fešte od puži, a prilog će biti darovan u humanitarne svrhe.

Tijekom cijelog dana odvijat će se brojne aktivnosti za sve uzraste koje započinju u 9 sati biciklijadom sa startom na Velikom trgu u Galižani. Prethodna prijava nije potrebna, a svi koji uspješno završe biciklijadu trasom dužine desetak kilometara sudjeluju u nagradnoj igri kojoj je glavna nagrada bicikl. Izvlačenje će se održati također na placi gdje je cilj biciklijade. Natjecanje u sporoj vožnji Moto kluba "Vespa klub Istra" na rasporedu je na Velikom trgu u 10.30 sati, a prijepodnevni program završava Svetom misom u 11 sati.

Poslijepodne se program nastavlja u 17 sati uz Limenu glazbu Mon Perin iz Bala te oldtimere iz pulskog Oldtimer kluba Histria. Trka na tovarima slijedi u 18 sati, a na Trgu Toro u 19 sati na rasporedu je penjanje na zamašćeni stup. Također, od 18 do 21 sat trajat će Dan otvorenih vrata crkvi pa će se moći razgledati Sv. Just, Sv. Rok i Crkva Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Ovogodišnja novina je program za djecu - mališane će od 19 sati u dvorištu Mjesnog odbora zabavljati klaun Kiki u Dječjem kutku. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter