Galižana: Istragu nastavljaju forenzičari iz Zagreba

Inventar je, kao i unutrašnjost kuće, potpuno uništen (N. LAZAREVIĆ)
Inventar je, kao i unutrašnjost kuće, potpuno uništen (N. LAZAREVIĆ)

Na zgarištu kuće u Galižani, koju je u noći s nedjelje na ponedjeljak progutao požar, pri čemu je smrtno stradao muškarac, za kojeg se pretpostavlja da je stanar S. D., stručnjaci iz MUP-ovog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u utorak su, zajedno s operativcima Policijske uprave istarske, u ranim poslijepodnevnim satima počeli obavljati očevid.

Naime, nakon što su se vatrogasci u noći na ponedjeljak puna dva sata borili s vatrenom stihijom, a u ponedjeljak cijeli dan nadzirali zgarište i staru trokatnicu kojoj se uslijed požara i intervencije gasitelja urušio krov i veći dio unutrašnjosti, eksperti iz Centra "Ivan Vučetić" u utorak su nešto iza podneva ušli u uništenu kuću na adresi Svetog Silvestra 3, u kojoj se još uvijek nalazilo tijelo smrtno stradalog muškarca.

Uzrok smrti stradalog, a osnovano se sumnja da se radi o S. D. u dobi od 50-ak godina koji je u staroj trokatnici u centru mjesta živio sa starijom majkom koja u trenutku izbijanja požara nije bila u kući jer se nalazi na bolničkom liječenju, bit će utvrđen obdukcijom. Moguće je da će za identifikaciju biti potrebno pričekati rezultate DNK analizu. (M. VUKŠIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter