Galižana i dalje bez ambulante

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je lijecnicka ambulanta u Galižani zbog neuvjetnosti zatvorena od lanjskog lipnja, a iz Grada Vodnjana više puta su najavljivali njeno otvaranje, rješenje se još ne nazire. Po svemu sudeci, došlo je do kratkog spoja u komunikaciji na relaciji Grad Vodnjan - Dom zdravlja - lijecnica pa ce Galižanci do daljnjega na preglede odlaziti u Vodnjan.

- Mi smo napravili sve, sad je na ravnateljici Istarskih domova zdravlja da vidi što ce dalje. Smatram da nema prepreka za otvaranje ambulante, a ravnateljica dr. Andela Pocekaj obecala je da ce razgovarati s doktoricom koja sad radi u Vodnjanu, kaže gradonacelnik Vodnjana Klaudio Vitasovic.

No, kako navodi Pocekaj, u Vodnjanu ambulantu u zakupu ima dr. Doria Mileta, koja je radila i u Galižani. Ambulanta u Galižani pak nije u nadležnosti Istarskih domova zdravlja nego Grada Vodnjana.

- Gradonacelnik i lijecnica moraju postici dogovor i ja im dajem punu podršku da riješe problematiku te ambulante. Ako se dogovori s gradonacelnikom, dr. Mileta bi radila u Vodnjanu i Galižani, a ja im u tome dajem podršku, rekla je Pocekaj.

Mileta pak ocekuje poticaj iz Grada Vodnjana za nastavak rada ambulante, zatvorene zbog loših radnih uvjeta.

- Kao Galižanka povrijedena sam jer za sve drugo nalaze motivaciju i sredstva osim za zdravstvo, kaže Mileta koja je u ambulanti u Galižani radila od 1992. do lanjskog lipnja, a do 2007. godine bila je i IDS-ova vijecnica u vodnjanskom Gradskom vijecu.

- Zbog recesije smo zastali s dogovorima, no vidim da sam na dnu skale vrijednosti. Ljudi zaslužuju da u Galižani imaju savjetovalište i da mogu negdje izmjeriti tlak, da imaju osjecaj brige i skrbi, zakljucila je Mileta.


Podijeli: Facebook Twiter