Galerijska i didakticka djelatnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojna je publika, sastavljena mahom od likovnjaka, ali i osoba iz javnog života te žitelja Vodnjana, prisustvovala otvorenju prostora koji je Grad Vodnjan na trogodišnje korištenje dodijelio likovnoj umjetnici Roberti Weissman Nagy.

Naime, kako nam je objasnila Weissman Nagy, Grad Vodnjan je kroz svoju kulturnu strategiju prvi u Istri, nakon Grožnjana, jednom umjetniku natjecajem dodijelio na korištenje renoviranu istarsku kucu, a upravo je njoj pripala cast da bude prva. Spomenuta se kuca nalazi na adresi Dolinska 49 i sadrži tri etaže na ukupno devedesetak kvadrata.

- U tome cu prostoru provoditi trostruku djelatnost: prezentacijsku, radit cu na osobnim projektima i suradivati s raznim udrugama. Tu ce svoje mjesto za radionice imati i najmladi, suradivat cemo s lokalnom predškolskom ustanovom, s Društvom Naša djeca, ali i drugim galerijama. U planu nam je razmjena izložbi i uska suradnja s grožnjanskom galerijom Fonticus, kao i s fotografskom udrugom Format. Do kraja godine planiramo realizirati izložbu umjetnickih radova Zoltana Nada i Marka Beslaca, a na jesen fotografski ex tempore Photourist, kazala je Weissman Nagy.


Podijeli: Facebook Twiter