Galerijska edicija modne priče


Postoji li ljepši pozdrav proljeću od modne revije? Kao najbolja uvertira u nadolazeće modne trendove, u subotu, 21. ožujka u 20 sati, će se na velikoj modnoj reviji u pulskom Multimedijalnom centru Luka predstaviti provjerena imena lokalne modne scene  - 7. NIT by Ivana Tomić, 7.NIT by IZZY, Alique Tricot Doris Kolić, Iva Kuzmanović, Laar Design, Uroš Raguš URRU, dok će frizure "potpisati" studio "Tko te šiša" iza kojeg stoje Ivana Slaviček i Antonija Glavaš, a make up Maja Kovačević.

Nastavak je to modne priče koju je prije pet godina osmislio Uroš Raguž potaknut željom da Pulu i Istru približi svjetskim modnim metropolama i pokrenuo modnu manifestaciju Fashion Form. Nakon toga, Fashion Form nastavio je svoju putanju glazbeno-vizualnom poslasticom nazvanom Retrospective 2013 godine, kojom je obilježena desetogodišnjica Uroševog stvaranja.

Tom prigodom, modni fotografi Igor Zirojević i Renata Bule predstavili su svoje radove, a kroz mini radionice održana je radionica "backstage live" koja je zainteresiranima pružila mogućnost da sudjeluju u procesu koji prethodi snimanju modne fotografije. Tako se konstanta Fashion Forma nastavlja i ove godine imajući namjeru prerasti u modnu manifestaciju koja će dva puta godišnje pokazivati najnovije kolekcije dizajnera s ciljem predstavljanja novih talentiranih dizajnerskih imena.

Uroš Raguž - enffant terrible istarske modne scene

Začetnik Fashion Forma i jedan od najdugovječnijih i najistaknutijih aktera istarske, pa i hrvatske modne scene, pulski je  dizajner koji iza sebe ima 20 godina šivaćeg i revijalnog modnog iskustva. Enfant terrible istarske modne scene stvara funkcionalni glamur i u svojem dugogodišnjem radu može se pohvaliti mnoštvom nagrađivanih radova i haljina, kao i suradnjom s mnogim umjetnicima poput riječkih Putokaza ili Josipe Lisac.

Uroš doživljava svojevrsni zaokret u svom modnom izričaju te se predstavlja muškom kolekcijom.

Ivana Tomić - fashionstorming

Ivana Tomić diplomirala je dizajn tekstila i odjeće u Ljubljani 2008. godine. Dio studija provela je na Arhitektonskom fakultetu u Lisabonu, a nakon diplome sudjeluje kao finalist na Fashion Inkubatoru u Osijeku i Modnom Ormaru u Zagrebu. Nedugo zatim seli se u Madrid gdje 2009. lansira svoju kolekciju pod imenom i v a n a ‘ t  o m i c. Dizajnerski je to modni brand i sinonim za tzv. "sporu modu" i promišljeni dizajn ženske odjeće koji slijedi svoj tijek, neuvjetovan ubrzanim modnim tempom i globalno nametnutim brzo-mijenjajućim trendovima. Bitan dio filozofije brenda je etički pristup modnom dizajnu, nabavi i proizvodnji, dok je vizija dizajnerice postići održivost putem tradicionalne i lokalne proizvodnje, ručne izrade i osobnog pristupa svakom komadu odjeće. Godine 2014. počinje i s proizvodnjom ekskluzivnih kolekcija za Concept Store 7.Nit u Rovinju i u stalnom fashionstormingu producira nove forme.

Izabela Peruško Čelić  - IZZY

Izabela Peruško Čelić, nakon završenog modnog dizajna u Londonu, svoje je modne početke ostvarila u Arena trikotaži, nakon čega se odvažila krenuti u samostalne vode i otvorila modni studio "Unique". Nakon 13 godina rada započela se baviti recikliranjem tekstila, zbog čega se opet vraća u modnu kuću Arena kao dizajnerica unikatnih odjevnih predmeta od recikliranog tekstilnog tvorničkog viška. Nakon Arene postaje dio entuzijasta i kreće sa modnom pričom i vlastitim brendom IZZY, te 2014. počinje kreirati i ekskluzivne kolekcije za concept store  7.Nit  u Rovinju.

Laardesign - obiteljska modna simbioza

Modna priča dvojca Laardesign je priča o modnoj simbiozi majke i kćerke koje balansiraju između urbanog street stylea i elegancije u kojima je osnova konstrukcija, jednostavnost i definirana forma s naglaskom na kvalitetu tkanina i udobnost. Nova kolekcija se idejno i vizualno kao priča nastavlja na prethodnu, a tkanine koje prevladavaju kolekcijom su vuna, viskoza, pamuk, svila, koža. Boje koje prevladavaju su bijela, siva, crna, prljavo roza, puder i koraljno crvena. Kolekciju upotpunjuje nakit od metala i kaučuka "Natali" i Iva Tuđa torbe.

Doris Kolić - Alique Tricot

Doris Kolić plete, šiva i uživa u beskrajnim dugim nitima prediva na pletaćim strojevima u svojoj maloj manufakturi "Alique tricot". U izradi koristi samo prirodne materijale: pamuk, lan, kašmir, alpaku i merino vunu. Ne robuje ni jednom stilu, a posebice voli retro i vintage.

Iva Kuzmanović - spoj eko kože i pletiva

Profesorica španjolskog i poljskog jezika i književnosti uživa u izrađivanju unikatnih torbica. Njene su torbice najčešće spoj pletiva i eko kože. Inspiracija dolazi od probnog uzorka koje pletilje običavaju napraviti prije nego krenu s pletenjem onoga što su zamislile. Iz njega dobiju bitne podatke o pletivu npr. točan omjer centimetara i očica, a probni uzorak se onda raspara. Pronašavši jedan svoj probni uzorak koji joj je bio drag, a bilo joj je žao rasparati ga, u kombinaciji s drugim materijalima, nastaje prva torbica i tu kreće priča.

Ivana Slaviček  - Tko te šiša

Sa svojim dugogodišnjim radnim iskustvom od 20-ak godina,  Ivana se u Stochkolmu školovala na prestižnoj frizerskoj akademiji Tony & Guy. Osim šišanja Ivana je gotovo podjednako uspješna i u slikanju, te je njezin salon i svojevrsna galerija. Osim slika Ivana svoje ideje prenosi na druge dimenzije kao što su kišobrani, nakit, razglednice i čak je ilustrirala knjigu "Priče o rađanju" Jelene Božac. (Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter