Galerija Poola: Otvorenje izložbe Sebastijana Dračića

Rad Sebastijana Dračića
Rad Sebastijana Dračića

U Galeriji Poola večeras u 20 sati bit će otvorena izložba "Neviđeno" Sebastijana Dračića. Uoči izložbe, danas u podne, s umjetnikom će biti održan razgovor također u Galeriji Poola.

- Moj rad se sastoji od slikarskih ciklusa, u kojima obrađujem teme koje uključuju kulturu, prirodu, civilizaciju i umjetnost. Idejni dio mi je jednako važan kao i izvedbeni. Najčešće radim u tehnici ulja, pomoću koje slikarskim procesima stvaram prizore pomaknute, snovite stvarnosti. Važan dio moga rada naslanja se na refleksije i citate različitih autora, kako antičkih tako i suvremenih, stvarajući radove višeslojnih interpretacija. Grupa radova "Neviđeno", daje odmak od mog uobičajenog izlaganja uokvirenih tematskih ciklusa koji se sastoje od ulja na platnu velikih dimenzija, te nudi pogled u moj crtački rad koji je nastajao zadnjih desetak godina. Crteži različitih dimenzija, tehnika i ideja, nisu tematski niti stilski zaokruženi, već poput crtačkog bloka nude intiman uvid u kreativne procese. Crteži nisu nastajali s idejom da ikada budu izloženi, no zajedno čine jednu heterogenu masu koja je pruža drugačiji pogled na moj slikarski opus, kaže autor čija će se izložba moći razgledati do 25. studenog.

Sebastijan Dračić je rođen u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof.  Zlatka Kesera. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter