Gala koncert za jubilej OKUD-a Istra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilic" pod dirigentskom palicom Damira Bužlete u nedjelju ce u povodu proslave 50. godišnjice rada OKUD-a Istra održati gala koncert u velikoj dvorani INK-a, i to s pocetkom u 20 sati, objavljeno je na konferenciji za novinare u INK-u, koji je organizator ove manifestacije.

Na koncertu ce se orkestar predstaviti prigodnim programom na kojem ce se, medu ostalima, naci i skladbe s kojima su prisustvovali na natjecanjima i festivalima diljem Europe. Iako su najavljeni gosti iznenadenja, na konferenciji je potvrdeno da ce glazbeni program harmonikaškog orkestra obogatiti Radojka Šverko, Tamara Obrovac, Bruno Krajcar te Lidija Percan koja ce recitirati Balotine stihove.

Orkestar djeluje od 1959., a nosi ime svog osnivaca i dugogodišnjeg dirigenta Stanka Mihovilica. Cine ga glazbenici raznih generacija i obrazovanja, od ucenika srednje glazbene škole, studenata harmonike i studenata glazbene kulture u Puli do profesora harmonike i glazbene kulture. Mnogi su gradani Pule prošli kroz sekcije OKUD-a Istra gdje su se obrazovali glazbenici, umjetnici, pa i glumci koji su sudjelovali u glumackoj sekciji "Boško Buha".


Podijeli: Facebook Twiter