GaGa i Bieber najhumaniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od svih slavnih osoba koje dijele svoje bogatstvo s potrebitima, za najhumanije u 2011. godini proglašeni su Lady GaGa i Justin Bieber. Njihove su ih humane geste dovele na vrh top-liste najhumanijih zvijezda godine koju je složio portal DoSomething.org. Na trecem mjestu ih prati još jedan veliki humanitarac, George Clooney.

GaGa, pravog imena Stefani Joanne Angelina Germanotta, zaradila je prvo mjesto za svoj neumoran rad na kampanjama protiv nasilja u školama preko svoje fundacije "Born This Way", namijenjene osnaživanju školaraca. Sudjelovala je i na sastanku u Bijeloj kuci o problemu nasilja u školama.



Njezin mladi kolega Justin Bieber je najmlada osoba na ovoj top-listi ikada. Pohvaljen je za svoj rad u organizaciji "Pencils of Promise", koja je sagradila 41 školu u Središnjoj Americi. Osnovao ju je Adam Braun, brat Bieberovog menadžera Scootera Brauna. Justin je uz to donirao i svoje vrijeme, pozornost i stotine tisuca dolara fundaciji "Make-A-Wish", "Daily Bread Food Bank" u Torontu i "Children"s Wish". Nastupio je i za ucenike osnovne škole Whitney u Las Vegasu, gdje su 50 posto ucenika beskucnici.

Clooney je nagraden za svoju borbu za žrtve politicke borbe u Sudanu. Cetvrto mjesto zauzimaju Will i Jada Smith koji doniraju edukacijske projekte preko fundacije "Will and Jada Smith Family". Leonardo DiCaprio je na petom mjestu za svoje promoviranje edukacijskog programa IFAW"s Animal Action.

Njegov kolega Matt Damon je šesti, a najviše je aktivan u organizaciji Water.org. Komicarka Ellen DeGeneres pohvaljena je za svoje sudjelovanje u projektu budenja svijesti o AIDS-u, a zvijezda NBA Dwight Howard zbog sudjelovanja u D12 Foundationu u Orlandu.



Unatoc tome što mediji najviše izvješcuju o njihovim donacijama, Angelina Jolie i Brad Pitt su tek na devetom mjestu. Oni su donirali više od 300.000 dolara za Humanitarian Initiative Just Relief Aid u Somaliji. Zadnja na listi top 10 humanih zvijezda je teen-zvijezda Demi Lovato, koja je pokrenula kampanju "Love Is Louder Than The Pressure To Be Perfect".

Na listi najhumanijih zvijezda za 2011. još su i: Shakira, bivši par Ashton Kutcher i Demi Moore, will.i.am, Blake Shelton i Miranda Lambert, muž Mariahe Carey - Nick Cannon, zvijezda "Glee" Lea Michele, Daniel Radcliffe, Miley Cyrus, Coldplay i Taylor Swift.


Podijeli: Facebook Twiter