Gadafi se pojavio u javnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri projektila pogodila su u noci sa srijede na cetvrtak rezidenciju libijskog vode Muamera Gadafija, pri cemu su poginule najmanje dvije osobe, rekao je glasnogovornik libijske vlade.

Poslije eksplozija, koje su odjeknule u središtu Tripolija, cule su se sirene i najmanje dva vozila hitne pomoci uputila su se prema rezidenciji, javio je CNN.

Vladini dužnosnici kazali su da su u napadu poginula dvojica muškaraca, a još 27 osoba smješteno je u bolnicu. Novinari su odvedeni u blizinu mjesta eksplozije gdje se moglo vidjeti da iz rezidencije izlazi dim.

Nešto ranije je libijska državna televizija prikazala Gadafija na sastanku s plemenskim vodama u hotelu u Tripoliju, cime su okoncane sumnje o njegovoj sudbini nakon napada NATO-a na njegovu rezidenciju u glavnom libijskom gradu prije dva tjedna.

Gadafi se, naime, nije pojavio u javnosti otkako je 30. travnja u zracnom udaru na rezidenciju Bab al Aziziju ubijen njegov najmladi sin i troje unucadi.

"Mi porucujemo svijetu: ovo su predstavnici libijskih plemena", rekao je Gadafi, gledajuci prema svojim gostima i imenujuci neke od njih.

Iza Gadafijevih leda mogao se primjetiti veliki televizijski ekran na kojem je išao prilog televizije Al Džazire. Zumiranjem su novinari utvrdili da je u kutu ekrana datum 11. svibnja.

Strani novinari smješteni u tom hotelu kažu da je dio zgrade bio zatvoren tijekom održavanja toga sastanka i oni nisu vidjeli Gadafija, što je u suprotnosti s njegovim ranijim pompoznim ulascima na glavna vrata s cijelom svitom iza sebe. Ranije tijekom dana libijski ustanici nanijeli su mu težak poraz osvajanjem zracne luke u opkoljenoj Misrati.


Podijeli: Facebook Twiter