Gadafi prijeti Europi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Libijski celnik Moamer Gadafi zaprijetio je u petak da ce prenijeti rat iz Libije u Europu iz osvete za kampanju koju NATO vodi protiv njega.

U govoru emitiranom na libijskoj televiziji, Gadafi je zaprijetio da ce poslati stotine Libijaca da izvode samoubilacke napade u Europi.

"Stotine Libijaca bit ce mucenici u Europi. Rekao sam vam... oko za oko, zub za zub. No dat cemo im priliku da dodu pameti", rekao je Gadafi na audiosnimci.

Pobunjenici koji su napredovali na dva fronta u zadnja dva tjedna u petak su trpjeli gubitke. Najmanje šest pobunjenika poginulo je, a 17 ih je ranjeno na bojištu blizu Misrate, na libijskoj sredozemnoj obali, prema lokalnim medicinskim izvorima.

Deseci tisuca Gadafijevih pristaša i plemenskih voda okupili su se u petak na Zelenom trgu u Tripoliju da bi izrazili potporu Gadafiju, koji nakon 40 godina vladavine i pet mjeseci borbi odbija sici s vlasti.

U Sabhi, najvecem gradu na jugu Libije, na skupu potpore Gadafiju okupilo se 250.000 ljudi, koji predstavljaju vecinu južnih plemena, rekli su organizatori.

U jednoj od novih mjera medunarodnog financijskog pritiska na Gadafija Turska je zamrznula milijardu dolara rezervi središnje banke Libije, koje su deponirane u njezinim bankama, objavio je u petak turski tisak.


Podijeli: Facebook Twiter