Gadafi nece otici s vlasti ni iz zemlje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glasnogovornik libijskog režima Musa Ibrahim rekao je u nedjelju da pukovnik Moamer Gadafi nece otici s vlasti ni iz zemlje, reagirajuci na izjavu pobunjenika da cekaju "ponudu" libijskog celnika.

"Gadafi je ovdje. I ostaje ovdje. Vodi zemlju i nece je napustiti ni dati ostavku jer on nema nikakvu službenu dužnost", rekao je Ibrahim odgovarajuci na pitanje o izjavi pobunjenika da uskoro ocekuju Gadafijevu ponudu za prekid cetveromjesecnog rata.

"To je naša zemlja. Necemo je prepustiti kriminalnim bandama koje su naše gradove uzele za taoce. Necemo je prepustiti zlocinackoj organizaciji NATO-u. Svi nastavljaju borbu. Spremni smo boriti se za svaku ulicu i kucu", rekao je.

Abdel Hafiz Goga, potpredsjednik Nacionalnog prijelaznog vijeca, politickog tijela libijskih pobunjenika, rekao je u subotu da vijece "uskoro ocekuje ponudu" Moamera Gadafija.

Dodao je da vijece nije stupilo u izravnu vezu s Gadafijem, ali je iz kontakata s Francuskom i Južnoafrickom Republikom zakljucilo da se trenutacno radi na pripremi ponude.


Podijeli: Facebook Twiter