Gadafi: Europa i SAD poput Hitlera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Libijski voda Moamer Gadafi pozvao je "kontaktnu skupinu" u utorak, nekoliko sati prije njezina sastanka u Londonu, da protiv njegove zemlje obustavi "barbarsku ofenzivu" slicnu vojnoj kampanji kakvu je Hitler vodio u Europi.

"Prekinite barbarsku i nepravednu ofenzivu protiv Libije te ostavite Libiju Libijcima, upravo ste pokrenuli operaciju istrebljenja jednog naroda", rekao je Gadafi u poruci koju je prenijela službena agencija Jana.

"Vi u Europi i Sjedinjenim Državama ne shvacate da je ta barbarska i zlokobna vojna operacija slicna kampanjama koje je Hitler vodio osvajajuci Europu i bombardirajuci Veliku Britaniju", rekao je pukovnik. Zapitao je zbog cega Zapad, umjesto što napada Libiju, ne uništi teroristicku mrežu Al-Kaidu, a libijsku krizu neka prepusti Africkoj uniji.

"Libija ce prihvatiti sve što Africka unija odluci", rekao je Gadafi protiv kojeg je 15. veljace pocela pobuna naroda sitog njegove 42-godišnje vladavine.

Predstavnici 40-ak zemalja u Londonu trebali bi se u Londonu na prvom sastanku "kontaktne skupine" usuglasiti o politickom procesu operacije koje je vojni dio u tijeku, a od nedjelje vojnom intervencijom zapovijeda NATO.


Podijeli: Facebook Twiter